Kuşadası’ndaki sığınmacılar

Kuşadası’nda sabah erkenden deniz kenarında arkadaşla buluşup yürüyüş yaparız. Bunu her gün mutat şekilde devam ederiz.

Çok değerli ve bilinçli arkadaşlarımızın günlük yorumlarını da zevkle dinleriz.Yine böyle güzel bir günün sabahında karaya bir bot yaklaştı. İçinden 20 ve 30 yaşında 25 kadar kaçak sığınmacı şahıs indi.

Tabi yürüyüş yapanlar bu kaçak şahısların etrafını çevirdiler. Bilhassa kadın arkadaşlar bunlara “neden memleketinizden kaçıyorsunuz böyle başkalarının memleketlerine geliyorsunuz” diye veryansın ettiler, söylemediklerini bırakmadılar.

“Baksanıza zıpkın gibi delikanlısınız neden ülkende kalıp ülkene yararlı olmaya çalışmıyorsunuz da başka ülkelere geliyorsunuz utanın kendi memleketine faydalı olmayanların bizim ülkemizin başına bela oluyorsunuz. Defolup gidin. Yoksa sizler Amerikan ajanı mısınız?” diye kalabalık bu gelen kaçaklara çok büyük tepki gösterdiler. Daha sonra polis geldi bunları topladı götürdü.

Öğrendik ki Kuşadası'na gelen sığınmacıların hepsi Afganlıymış.

Tabi polis bunları götürüp karınlarını doyuracak sonrada kapıp doyuracaklar.

Bazılarına göre ülkemde on milyonu Suriyeli olmak üzer on iki milyon yabancı sığınmacı şahıs bulunuyor. Bunlar ülkemin en büyük sorunu haline geldiler. Eğer kısa sürede bir çözüm bulunmazsa vay ülkemin haline.

Bakıyorum da yetkililer önlem alıp bunları ülkelerine göndermeleri gerekirken hiç birinin duyarlı davrandıkları görünmüyor. Yetkililerin bu vurdumduymaz durumları ülkemi felakete götürüyor.

Geçenlerde bir vatandaş televizyonda konuşuyor. Bu on iki milyon kaçak sığınmacılara günde üç öğün verildiğini, Van Gölünün yarısından fazla su tükettiklerini ve bunların devlet bütçesinden karşılandığını anlattı.

Bir gazete haberinde okumuştum; Gaziantep’in Nizip ilçemizde yaşıysan Suriyeli sığınmacılar yüzünden kimse kızlarını sokağa bırakamıyorlarmış.

Kayseri’de sarraf dükkânı açan bir Suriyeli dükkânına eleman alınacak diye bir ilan asıyor. Bir Kayserili kızımız da müracaat ediyor. Fakat Suriyeli sarraf kızımıza, "biz yabancı almıyoruz" diyor. Bakar mısınız Suriyeli sığınmacını terbiyesiz durumuna. Düştüğümüz duruma bakar mısınız? Kendi yurdumuzda vatansız olduk.

Bir Suriyeli iki karısı ve her bir karısından da onar çocuk bunlar yârin büyüyünce bu güzelim ülkeme ne faydası olacak?

İşverenler bunlar "ucuz çalışıyorlar" diye kendi ülkesinin evladı yerine kaçak sığınmacı çalıştırıyor.

Tarihte bu aymazlığın çok feci sonuçları görülmüş ve yaşanmıştır.

Dünyanın en önemli medeniyeti olan Sümer medeniyeti nasıl yok oldu biliyor musunuz. Sümerlerin içine beşinci kol olarak gelen Akadlar ucuz işçilikleri sayesinde Sümerlerin içine sızdılar. Sonrada bunlar birleşerek hem Sümer halkını ve hem de Sümer medeniyetini yok ettiler.

Bu vahim olaydan sonra bir Sümer bilgini bir kil tabletin üzerine şunları yazıyor:

"Fark edemedik geç kaldık. Aman tanrım! Bu vahşiler hepimizi yok edecek. Tanrım bizi affet. Bizden sonra gelenler bunları okursa belki ders alır."

Ve Sümer devleti yıkılıyor, Akadlar Sümer uygarlığının üstüne oturuyor..

Bizim yetkililerimiz ülkemizi bu duruma düşürmeden gerekli tedbirleri almalı Yoksa geçen her gün ülkem için bir felaket olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum