“Selam Olsun”

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğine Uşak Öğretmen Okulunda başlayan, Uşak Teknik Lisesi, Denizli Lisesi ve Denizli Anadolu Lisesinde öğretmenlik, idarecilik, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ‘Şube Müdürü’, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Eğitim Yüksek Okulunda, Denizli Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinde Türk Dili derslerine giren, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünde Öğretim Görevlisi gibi görevlerde bulunan birçok dergi ve gazetede makaleleri yayınlanan, DEHA TV’de yayınlanan kültür sanat içerikli programın yapımcısı sunucusu, www.aydin24haber.com yazarı Şerif Kutludağ, ‘Selam Olsun’ adını verdiği bir kitap yayınladı.

“Kanadı Kırık Güvercindir Sevdam”, “Şiirlerle Denizli”, “Çatalçeşme Şiir Akıyor”, “Güneş Ektim Gönlüme” adlı şiir kitaplarından sonra “Selam Olsun” ile okurlarına seslenen, sevgi, saygı, sabır, merhamet, hoşgörü ve adalet gibi insani değerlere sahip, iyi bir eş, iyi bir baba, iyi bir dede, değerli bir ağabey, değerli bir dost, yakınlarının, arkadaşlarının yanı sıra okuyucunun gönlüne giren nadide insanlardan biri olmayı başaran, gönül adamı şair/yazar Şerif Kutludağ’ın akıcı bir dille yazdığı ve adıma imzalayarak gönderdiği şiir kitabını bir çırpıda, heyecanla okudum.

whatsapp-image-2024-06-30-at-16-27-49.jpeg

“Türkiye Cumhuriyetimizin 1.yüzyılından, 2. Yüzyıla adım attığımız bu günlerden gelecek yüzyıllarına selam olsun… ‘Sonsuza kadar payidar kalması’ dileğiyle…” şeklindeki önsözüyle başlayan Şerif Hoca, “Selam Olsun”da milli ve manevi değerlere bağlılığı, vatan ve millet sevgisini vurgulamış kitabında.

“Ben Atatürk’ü Çok Sevdim” şiiriyle Atatürk’e hayranlığını, “Ben Yurdumu Çok Sevdim” şiiriyle vatan sevgisini, “Hepsi Rahmet Uğruna” şiiriyle "Selçuklu da bizim, Osmanlı da bizim, Cumhuriyet de bizim!" mesajını; Türkistan’da Oğuz Kağan’a, Selçuklunun adaletine, Osman Gazi’ye Şeyh Edebalı’ya özlemini, “Kırmızı Beyazken Her Dem Güllerim İşte Budur Kardeş Benim Hallerim” şiirinde millet sevgisini, “Gülü Dalında Sevin” şiiriyle sevgiyi, “Yakarışım Hak’kadır” ve “Vaktin Sahibine Emanetiz Biz” şiirinde Allah sevgisini okuyucuya göstermiş.

“İnsanım Ben” şiirinde “İyi de bende kötü de…/ Öfke de bende sevgi de…” diyen; doğduğu şehri de doyduğu şehri de kaleme alan Şerif Kutludağ, “Şair İsterse” diyerek, 103 sayfadan oluşan “Selam Olsun” şiir kitabına çok şey sığdırmış.

Yeşil Kayın Yayınlarında okurlarıyla buluşan, “Gidenlerden Ne Kaldı ki Geriye?” diyen yazar, şair Şerif Kutludağ’ın 5. kitabı “Selam Olsun”nun okuru bol, gönül adamı Şerif Kutludağ’a selam olsun! "Selam olsun cümle cana..."

SELAM OLSUN

Yeni güne

Açan güle,

Düne, güne, selam olsun…

Dağa, taşa

Kurda, kuşa;

Eşe dosta, selam olsun…

Hakk’tan geldik gidiyoruz

Bunu da hep biliyoruz

Ağlanacak halimize;

Hep birlikte gülüyoruz…

Selam olsun selam olsun

Erenlere selam olsun

Hitapsıza selamsıza

Hesapsızca selam olsun…

Gül dikensiz olur mu dost

Diken gülde bekçidir dost

Kökü sırrın elçisidir;

Ağaç köksüz olur mu dost…

Toprak taşsız olur mu dost

Güzel yarsız olur mu dost

Yiğit isen selamın ver;

Er selamsız olur mu dost…

Selam sevginin beyanı

Alıp vermek kulun şanı

Kalmayasın selamsız dost;

Selam Hakk’ın armağanı…

Selam ve saygıyla.

selam-olsun.png

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum