Pislik denize akıyor

Değeri okurlar1994 yılından beri Kuşadası Soğucak Mahallesi Üç gözler sitesinde mütevazı yazlığımda yaz ayları altı ay gibi uzun müddet ikamet etmekteyim.

Kış aylarında yağan yağmurlar kışın yazlık sitelere çok önemli zarar vermekte. Bizim site başta olmak üzere yağan şiddetli yağmurlardan oluşan selin getirdikleri çamurlar çöpler siteleri adeta çamur yığını haline getirir.

Bu durumdan etkilenen Üç gözler sitesi, Anı sitesi Sedir sitesi, Çamlı yol sitesi gibi birçok site bu durumdan çok etkilenip zarara görürdü. Bu site sakinlerinin ilk işi evlerini, bahçelerini ve yolları çamur yığını haline getiren bu sel vurgununun verdiği zararı temizlemek olurdu.

Bu her sene yağmurun verdiği zarardan geçekten site sakinleri yıllarca mağdur oldular. O günlerde bu mağduriyetin giderilmesi için o zaman askı genel müdür yardımcısı olan Hakan Olkaç beye epey gidip geldim.

Sağ olsun Hakan Bey iki üç defa geldi yerinde incelemede bulundu ve “Bu önemli bir yatırım işi bizlerde ASKİ olarak yardımcı olacağız” dedi.

Bütün zarar gören site yöneticileri bu mağduriyetlerini ilgili yerlere defalarca ilettiler. Sonunda Aydın Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ihale açarak çok güzel bir kanal yaptırdı. Site sakinleri olarak teşekkür ediyoruz.

Bu yapılan güzel kanal sayesinde yukarda anlattığım olumsuzluklardan kurtulduk. Fakat bazı evden kaçanlar toplumun yaşam koşullarına uymayanlar ellerine geçirdikleri pislikleri kanalın içine atarak çirkin görüntü meydana getiriyorlar.

Bunlardan daha olumsuzu ve tehlikelisi nereden geldiği belli olmayan kanalizasyon kaçaklarının kanala akıp ta denize kadar gitmesi. Söylentilere göre Kuşadası ASKİ elemanları bu konuda bir incelemede yaptıkları ama sonucunun ne olduğu olduğunu bilmiyorum.

Buradan yetkililere çağrımız ve ricamı bu zehir saçan kaçak suyun veya pisliğin bir an önce giderilmesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum