Servet TÖZ
Bıçak parasını bırak narkotiğe bak!
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Bülent Kent’in, görevi Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’den devralmasının üstünden tam 232 gün geçti.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Hasan Doğan’ın referansı ile atandığı konusunu sık sık hatırlatan Rektör Kent, önceki hafta basın toplantısı yaptı. Bazı doktorların, hasta yakınlarından "bıçak parası" adı altında para alması üzerine çok sayıda sözlü şikâyet aldıklarını ifade eden Kent, “Bıçak parası rüşvettir, suçtur” uyarısında bulundu ve “Maalesef bu sorunu çözemiyoruz, önüne geçemiyoruz” diyerek çaresizliğini ortaya koydu. “Kanun düzenlemesi olmadan bunun önüne geçmek çok zor” sözleriyle de topu TBMM’ye attı.
Rektör Kent, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Hasan Doğan’a bir telefon kadar yakın değil miydi?
Yakındı…
Kendi ifadesiyle onların referansı ile rektör ataması yapılmamış mıydı?
Yapılmıştı…
Meclis başkanına bu kadar yakın biri; “Bıçak parası rüşvettir, suçtur. Maalesef bu sorunu çözemiyoruz, önüne geçemiyoruz. Kanun düzenlemesi olmadan bunun önüne geçmek çok zor” diye dert yanar mı?
Madem sorunu ve çözüm yolunu biliyorsunuz; o halde ne duruyorsunuz, gereğini yapın!
Rektör hoca gereğini biliyor olmalı ama biz yine de kayda geçirelim...
Üniversitedeki aksaklıklar hakkında iki adet dosya hazırlayın!
“Kanun düzenlemesi olmadan bunun önüne geçmek çok zor” dediğiniz “bıçak parası” konusu ile ilgili hukukçu bir rektör olarak kanun teklifi taslağı hazırlayıp, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a ve Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Hasan Doğan’a sunun. Referans olduklarına göre size olan güvenleri tam demektir. Sizden giden teklifi geri çevirmeyip, gündeme aldırır ve Meclis’te yasalaşmasını sağlayabilir. Böylece sorun ortadan kalkar. Siz de tarihe geçersiniz…
Ayrıca bıçak parasından daha önemli “narkotik” meselesini unutmayın! Ne de olsa insan hayatı var ucunda…
Konuyu biraz açalım…
Gazetemize ulaşan bir ADÜ Hastanesi personeli, hastanede uyuşturucu ve madde bağımlısı onlarca çalışan bulunduğunu söylüyor.
27 Mayıs 2023 tarihinde yoğun bakım ünitesinde nöbet sırasında kendine narkotik ilaç enjekte eden hemşirenin varlığı akıllara durgunluk veriyor.
ADÜ Hastanesi Başhekimliğinin “kalp durması” teşhisi ile yoğum bakımda tedavi altına alındığını açıkladığı asistan doktorun; hasta üzerinden çekilen narkotik ilaçları elden alarak kendine enjekte etmesi nedeniyle ağustos ayında hayatını kaybetmesinden belli ki hiç ders alınmamış.
Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde nöbeti sırasında tuvalette kendine yüksek dozda narkotik ilaç enjekte eden hemşirenin varlığı ve yoğun bakım ünitesinden alınarak ameliyathanede görevlendirilmesi bir başka skandal olarak önümüzde duruyor.
Tam bu noktada Rektör Kent’ten şu hususu öğrenmek isterim.
Kendinizi ya da sevdiklerinizi, uyuşturucu ve madde bağımlısı sağlık çalışanlarına emanet eder misiniz?
Cevabınızın “hayır” olduğunu tahmin edebiliyorum.
O halde yaşananları örtbas edemez, görmezden gelemezsiniz.
Yapmanız gereken çok basit…
“Bıçak parası” dosyasına “narkotik” konusunu da ekleyip, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a sunun!
Sonra koltuğunuza kurulun ve rahat rahat oturun!
Sağlıcakla kalın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.