Kan ve yolsuzluk kompleksinden pis kokular geliyor!

Siyaseten önünün daha fazla açılabilmesi için CHP’nin üst düzey yöneticileri ile çok yakın olan birtakım insanlarla özel ilişkiler kuran Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, girdiği yolsuzluk girdabından kurtulabilmek için yargı mensuplarıyla, devletin stratejik makamlarında görev yapan şahıslarla derin ilişkiler içine girdi.

Bütün bunları yaparken belediye kaynaklarını kötü niyetle ve çıkar amaçlı kullanmaktan çekinmedi.

Şimdi size Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin nasıl çarçur edildiğine, nasıl har vurulup harman savrularak halkın paralarının ahbap çavuş ilişkileri dahilinde bol kepçe dağıtıldığına dair somut bir örnek vereceğim.

Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı Aydın Belediyesi, Efeler ilçesi Kemer Mahallesinde 22 dönüm bir arazi satın aldı. Arazinin yarısını fahiş fiyata satın alarak işe şaibe karıştırdı.

Bu şaibeli arazi Adalet Bakanlığı’na devredilecek, Aydın Adalet Sarayı bu yolsuzluk arazisi üzerine kurulacaktı. Bakanlık yeri uygun görmeyince, Özlem Çerçioğlu’nun hayali gerçekleşmedi ama arazi alımıyla başlayan yolsuzluk devam etti.

Özlem Çerçioğlubu yolsuzluk arazisine spor kompleksi yapmaya karar verdi. 22 dönüm arazi üzerine 5 milyon dolarlık yatırımla kente kazandırılan Atatürk Spor Kompleksi içinde olimpik yüzme havuzu, kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, tenis kortları ve bir de restoran bulunuyordu.

Çerçioğlu bu tesisin açılışında, "Aydınlı şampiyonların yetişeceği bir tesis yaptık. Tesisimizden Türkiye ve olimpiyat şampiyonlarının yetişeceğine inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı ama bırakın olimpiyat şampiyonunu profesyonel sporcu bile yetişmedi.

foto-2-004-001.jpg

Atatürk Spor Kompleksi’nin işletilmesini ihalesiz bir şekilde kim ya da kimlere verildiğini merak ettiğinizi biliyorum.

Anlatalım.

Derin Spor İşletmeciliği Turizm ve İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi. Peki, bu şirketin ortakları kim? Serdar Sütçü, Ali Gülviran, Ali Sütçü, Ayçin Sevmiş ve Gülçin Kurtuluş.

Burada Ayçin Sevmiş ve Gülçin Kurtuluş dikkat çekicidir.

“İzmir’de CHP’lilerin de yakından tanıdığı, hatta bazı CHP’li belediyelerle ekonomik ilişkileri olan Ayçin Sevmiş şirketin ortaklarındandır. Ayçin Sevmiş aynı zamanda AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un da tanıdığı bir isimdir. Bir adım öteye gidelim, aynı zamanda Ahmet Kurtuluş’un aile dostu diye tanımlanan dönemin MİT İzmir Bölge Başkanı Gürbüz Yüksel’in de yakın kadın arkadaşıdır.”

Dikkat çeken ikinci isim Gülçin Kurtuluş ise AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un eşidir. 2018 ortalarında, 'silahlı suç örgütü kurma ve yönetme' suçundan tutuklanan Ahmet Kurtuluş, “FETÖ Borsası” iddianamesine girmiş bir isimdir. Avukat Özgür Senger’e göre FETÖ Borsası, “hakkında soruşturma açılan kişilerin takipsizlik ve beraat kararlarını satın almasıdır.”

Ahmet Kurtuluş cezaevindeyken itirafçı olacağını beyan eden bir dilekçe verdi. Bu dilekçeyi verdikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ahmet Kurtuluş artık ev hapsindeydi. Duyuldu ki; etkin pişmanlıktan yararlanmış, itirafçı olmuş ve FETÖ Borsası’na dair bildiklerinin çok az bir kısmını anlatmıştı. Verdiği ifadeler, vereceklerinin teminatıydı.

Ve bir gün...

Kendisine “polis süsü” veren birileri tarafından; evinde, 5 yaşındaki oğlunun gözlerinin önünde öldürüldü. Böylece Atatürk Spor Kompleksine yolsuzluktan sonra kan da bulaştı.

Ahmet Kurtuluş cinayetinden sonra Sedat Peker’in de açılışında çelenk gönderdiği Atatürk Spor Kompleksi ihalesi ve Özlem Çerçioğlu’nun bu girift ilişkileri zamanın CHP yönetimleri tarafından hiç sorgulanmadı ama “FETÖ Borsası” davasına girdi.

foto-3-003-001.jpg

Bunların ortaya çıkmasından sonra “Derin” şahıslar tesisi terk edip gitti. Belediye bütçesinden milyonlarca lira harcanarak tesis kullanılır hale getirildi ama yine de yolsuzluk bitmedi.

“Derin” şahıslardan sonra talih kuşu CHP Efeler eski ilçe başkanı ve Efeler ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Polat Bora Mersin’e kondu ve tesis ona emanet edildi. Edildi ama kan ve yolsuzluk kompleksinden pis kokular gelmeye devam etti.

pbm-001.jpg

Sonuç olarak:

Özlem Çerçioğlu ve çekirdek ekibi halkın paralarıyla çok yoğun bir şekilde sefa sürüyor.

Har vurup harman savuruyor.

Aydın yağmalanıyor...

Tam bu noktada bir hatırlatmada bulunalım:

“Yolsuzluk yapan kazanırsa, halk kaybeder!”

““Derin” ile Polat arasındaki fark nedir” mi dediniz?

Cevap verelim:

Özlem Çerçioğlu ‘Derin’den talimat alıyordu, Polat’a talimat veriyor.

Polat Bora Mersin şu aralar çok meşgul, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin hakkında atıp tutuyor.

O zaman soru şu:

Polat, ‘atıp tutma’ talimatını kimden alıyor?

Selam ve saygıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum