'Kalem Suresi’nce tecelli et

Korku, köleliğin bukağısıdır. Aç kalmak, yalnızlaşmak, statü kaybetmek veya en uç noktada ölüm. Hangi gerekçeyle olursa olsun korku sizi köleleştirir. "Korkanın anası ağlamaz." deyişi asla ve asla onurlu insanın özdeyişi/atasının sözü değildir. Olsa olsa kapitalist faşist bir zihnin bize enjekte etmek istediği bir uyutucudur.

Korkanın anası ağlar.

Şöyle ki zulme uğrayana size de uğrar korkusuyla sırt vermezseniz illaki size de uğrar. Zira zalim çapını genişletip sizin gibi korkakları da çemberinin içine alacaktır ki zalimler korkakların sırtındaki asalaklardır. Ve analarımız ağlayacaktır gecikmeli olsa da.

Gelelim başlığın kapsadığı konuya.

Bir devlet düşünün. Adım başı üniversite açmış. Ve dört yıl okutup öğrenciyi mezun etmiş. Sonra bu eğitimin yeterli olmadığını düşünüp yani eğitimi verenlere güvenmediğinden atamasını yapmıyor bu mezun ettiklerini ve bir sınava tabii(!) tutuyor.

Sonra yine unutuyor bunları uzun süre "Sözleşme" adıyla bir safsatayla mesela özel eğitim okullarına torpil veya ihtiyaçtan mimar, mühendis, hariciyeci dahiliyeci ne bulursa atıyor. Hem de hangi koşullarda biliyor musunuz?

Biir,

Ertesi yıla garantisiz

İkii,

Tatil günleri sigortasız ve maaşsız

Üüüç,

Şikayetsiz ve itirazsız.

Tam da taşeron zihniyetiyle yani.

Aslında biz bu uygulamaları yani devletin yanlış uygulamalarını kanıksadık toplum olarak. Sustuk korkuyla, susuyoruz korkuyla, susturuyoruz çocuklarımızı da.

Asıl üzüldüğüm ne biliyor musunuz?

Bu pırıl pırıl gençlerin sarı suskunluğu. Hiçbiri itiraz etmiyor ve eylülü korkulu/koşullu/kokuşmuş çürük iple çekiyor yeniden çağrılayım diye işe.

Birlik olup yılmaz bir avukata topluca vekalet verip Milli Eğitim Bakanlığı’nı mahkemeye verseler var ya! Dünyanın hiçbir ülkesinde uygulanmayan ve gençliğe saygısızlığın üst kademesi olan bu uygulamaya dur diyeceklerdir kesinlikle.

Ne var ki aç kalmayı göze alamadıkları için minnetle sunulan küflü ekmeğe talim ediyorlar, anaları ağlamasın diye.

Büyük harflerle duadayım an itibariyle inancımın tüm içtenliğiyle.

RABBİM, PIRIL PIRIL ÇOCUKLARIMIZI DAHA BÜYÜK KOLTUKLARDA OTURACAĞIZ DİYE KÖLELİĞE ZORLAYAN TÜM ZORBALARIN ÜSTÜNE "KALEM SURESİ"NCE TECELLİ ET.

AMİN.

AMİN.

AMİİN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.