İşte böyle olur Çerçioğlu’nun halkçılığı…

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in verdiği müjde, halk için Aydın sıcağında içilen o ilk yudum su gibiydi. Gönüllerimiz öyle ferahladı ki...

Milli Emlak Müdürlüğü, Kuşadası sınırları içerisinde bulunan 401 bin 12 metrekare plaj alanının bakım, temizlik ve işletmesinin Kuşadası Belediyesi'ne devretmişti.

Devir işlemlerinin ardından Ömer Günel, ilçe Kaymakamlığı'na bağlı Milli Emlak Müdürlüğü ile imzalanan, 20 Mayıs 2024 tarihli protokolle 10 yıllığına Belediye'ye devredilen plajlarla ilgili, "Kuşadası plajları halkındır. Halka ait olanı, halka geri veriyoruz" dedi.

Ömer Günel, Kuşadası’ndaki plaj alanlarının bakım, temizlik ve işletmesinin Kuşadası Belediyesi'ne devredilmesinin ardından şemsiye ve şezlongların da ücretsiz olacağını duyurdu.

İşte belediyecilik budur. İşte gerçek halkçılık buna denir.

Sahilleri halka açıp gerçek halkçılığın nasıl olması gerektiğini gösteren Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e ve bu icraatın yolunu açan yetkililere sonsuz teşekkürler.

Biraz geriye gidelim.

Giriş ücreti ödeyerek girebilen ‘Beach’ olarak isimlendirilen plajlara zenginlerin gittiğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası ve Didim’deki plajların Büyükşehir Belediyesine verilmesi halinde şemsiye ve şezlongların ücretsiz olacağını duyurmuş, “Parası olmayan vatandaş beacha gidemiyorsa halk plajına gelsin. Plajlar, beachlardan daha kaliteli olacak, daha güzel olacak” çağrısı yapmış; Kuşadası Belediyesi’nde devredilen plajların tamamı yine Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne verilmişti. (Lütfen videoyu izleyiniz)

“Sahilleri halka açacağım, kazanan esnaf olacak” diye kıyıların sorumluluğunu alan Özlem Çerçioğlu’nun ilk icraatı, kıyıları darmaduman edip garibanların ekmeğiyle oynamak oldu. Şemsiye ve şezlonglar ücretsiz olmadığı gibi plaj çevresindeki bulvar ve cadde üzerine park edenlerden araçlar için halktan otopark ücreti alındı.

İşte böyle olur Özlem Çerçioğlu’nun halkçılığı…

Sözde esnaf kazanacaktı ama otopark paraları belediye kasası yerine, başkalarının banka hesabına yatırılmak suretiyle birileri zengin edildi. Konu yargıya intikal edince apar topar otopark ücretinden vazgeçildi.

İşte böyle olur Özlem Çerçioğlu’nun halkçılığı…

Alt yapı yetersizliği nedeniyle Kuşadası’nda çevre felaketi yaşandı. Atık su hattındaki patlaktan boşalan lağım suları, yağmur suyu tahliye hattına karışarak denize döküldü, hem de halk denizde serinlerken…

kusadasi-1.jpg

İşte böyle olur Özlem Çerçioğlu’nun halkçılığı…

Aydın’ın diğer ilçelerinde var olan arıtma tesislerinin çalıştırılmadığı gibi Kuşadası’ndaki tesis 24 saat esasına göre çalıştırılmadığı ve kanalizasyon yapılmadığı için turizm kenti bok koktu, kokmaya da devam ederken, halk pis kokuya reva görüldü.

İşte böyle olur Özlem Çerçioğlu’nun halkçılığı…

Geçtiğimiz pazartesi günü Aydın Büyükşehir Belediyesinden gazetelere servis edilen bir habere göre; İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde Kuşadası'ndan Yunan adalarına Aydın Büyükşehir Belediyesi, Yunan adalarına seferler düzenleyecek.

Kuşadası’nda Yunan adalarına sefer için bilet satışı yapan Kuşadalı turizmciler yok muydu?

Vardı..

N’oldu?

Halk kazanacaktı, holding sahipleri kazandı.

İşte böyle olur Özlem Çerçioğlu’nun halkçılığı…

Selam ve saygıyla.

Yazarımızın "Anıl Yetişkin’e büyük alkış" başlıklı yazısı için lütfen tıklayınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum