İllaki ölmek mi lazım?

İzmir’in Konak ilçesinde sağanak yağıştan kaçmaya çalışırken elektrik akımına kapılan iki kişi hayatını kaybetti. Kentteki şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. Sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz, Başar Sokak’taki su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılıp yere düştü. Deniz’e yardım etmek isteyen 44 yaşındaki İnanç Öktemay da akıma kapılarak düştü. Bölgeye gelen sağlık ekipleri, dakikalarca akıma kapılan Deniz ve Öktemay’a kalp masajı yaptı. Daha sonra 112 Acil Sağlık ekiplerince Alsancak Devlet Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Deniz ve Öktemay kurtarılamadı.

elektrik-akimi.webp

Bu trajik olayın ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Olaya ilişkin bilirkişi atandı. Başsavcılık tarafından görevlendirilen bilirkişi çalışmalarına başladı. Soruşturmada 14 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, elektrik akımına kapılarak yaşamlarını yitiren Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’a Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diledi.

“Yürüyen adli ve idari soruşturmaları yakından takip ediyoruz” diyen Özel’in mesajında şu ifadeler yer aldı:

“İzmir'de dün yaşanan sağanak yağışta elektrik akımına kapılarak yaşamlarını yitiren Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'a Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. 21'inci yüzyılda hiçbir yurttaşımız böylesi trajik biçimde ölmeyi hak etmiyor. İçimizi parçalayan görüntüler hepimize çok önemli bir sorumluluğu hatırlatıyor. Hiç kimse sorumluların kimliği, kurumu ya da partisine göre pozisyon almamalıdır. Yürüyen adli ve idari soruşturmaları yakından takip ediyoruz. Bir daha benzer acılar yaşanmasın diye tüm soruşturmalar titizlikle yürütülmeli ve tüm sorumlular hesap vermelidir. Sorumluların paylarına düşen en ağır cezayı almalarının takipçisi olacağız.”

İzmir’de yaşanan trajik olayın bir benzeri geçtiğimiz hafta Aydın’da yaşandı. Aydın'ın Efeler ilçesi Güzelhisar Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı Yeni Dörtyol Kavşağı mevkiinde kaldırımda bulunan bir ağacın dalının kırılarak düşmesi sonucu yoldan geçen bir kadın yaralandı.

basina-agac-dusen-kadin.jpg

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı mı?

Hayır!

Sorumlular ortaya çıkarıldı mı?

Hayır!

Bir daha yaşanmaması için önlem alındı mı?

O da hayır!

Peki neden?

İzmir’de ölüme neden olan mazgalın sorumlusu var, Aydın’da yaralanmaya sebep olan ağacın sorumlusu yok mu?

Ne bekleniyor?

Soruşturma başlatılması için vatandaşın ölmesi mi?

Allah korusun, başına ağaç düşen kadın ölseydi; taziye mesajıyla üstünü örtmeye çalışacaktınız değil mi? Sizin için diri değil, ölü kıymetli öyle mi?

Neticede;

“Bütün dünyada insanlar tesadüfen ölüyor biz tesadüfen yaşıyoruz. Türkiye’de insanın yaşı gelince eceliyle yatağında ölmesi gerçekten imkânsıza yakın. Yani ya kafana bir şey düşüyor ya yolda elektrik çarpıyor ya yangın noktasında kalıyoruz.”

“Saldım cayıra Mevla’m kayıra” yaşıyoruz yani.

21'inci yüzyılda böylesi trajik biçimde ölmeyi de yaralanmayı da tesadüfen yaşamayı da hak etmiyoruz. Vesselam.

Selam ve saygıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum