Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Aydın’ın Recep İvedik’i

Geçtiğimiz haftanın Aydın gündemi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, Efeler Belediyesi içerisindeki kuklalarını oynatarak, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’i ablukaya alma girişimi ile Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e savaş açmasıydı.

www.aydin24haber.com Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Servet Töz’ün aldığı “Çerçioğlu bu işin neresinde” başlıklı yazısını okuyunca, ‘Recep İvedik’ filmleri aklıma düştü!

Recep İvedik filmleriyle; kaba konuşmaları, küfürbaz ağzı ile tuhaf sesler çıkaran, kalabalık içinde osuran, geğiren, bencil, aptal bir yaratığı bize sanat diye sundular. ‘Kaba maba, küfürbaz ama iyi bir kalbi var, ayının teki ama bizi güldürüyor’ dediler…

Yakın çevrem küfürbaz olmadığım gibi sevmediğimi bilir ama Recep İvedik tiplemesine yabancı değildim. Filmleri izlerken sık sık ‘aaaa aynı şu, aaaa aynı bunun davranışı’ dediğim çok oldu. ‘Küfürbazın kadını erkeği olmaz’ denir. Bu anlamda küfürbaz kadını da, yediği gün görmedik küfür karşısında ‘Yarabbi şükür’ deyip el pençe divan duran adamcıkları da gördüm; o sözleri kasten söylememiş, sanki küfürbaz değilmiş gibi, ‘Kusura bakma Cevdet bey ağımdan çıktı!’ diyeni de…

Servet Töz’ün ‘Küfürbaz’ adlı köşe yazısından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya yanında eşi ve kızları olduğu halde “sinkaflı küfür” ettiğini öğrendik.

Kişi, kiminle arkadaşlık ederse, ondan etkilenir; onun alışkanlıklarına, düşüncelerine eğilim duyar; huyunu, gidişini kapar, onun gibi davranmaya başlar. Bu nedenle “Kır atın yanında duran, ya huyundan ya suyundan” demiş atalarımız. Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş da ablasının yanında dura dura küfürbaz olmuş.

Koca koca makam sahibi olmuş insanlara küfür etmek yakışıyor mu?

Elbette hayır!

Küfür edeceklerine boks ringine çıksalar, dövüşerek kozlarını paylaşsalar, canlı yayında Aydınlılar izlese olmaz mı?

“Nereden çıktı Cevdey Bey” mi dediniz?

Anlatalım…

Brezilya’nın Amazonas eyaletinde politikacıların anlaşmazlığı, ringde bitti. Dünyada ilk kez görüş uyuşmazlığı nedeniyle kozlarını dövüşerek paylaşan politikacıların kavgası, canlı yayında milyonlar tarafından izlendi.

Brezilya'da bir 'siyasi' kavga, hiç beklenmedik bir şekilde sonuçlandı. Ülkenin en büyük eyaleti olan Amazonas'ta bulunan Borba bölgesinin belediye başkanı, kendisinin kararlarını eleştiren eski belediye meclisi üyesine meydan okudu.

Kendisine muhalefet eden ismin boks ringi davetini kabul eden Peixoto, kozlarını MMA olarak bilinen Karma Dövüş Sanatları stilinde dövüşerek paylaşmayı teklif etti.

Peixoto, canlı yayınlanacak kafes dövüşü için reklam posterleri dahi bastırmaya başladı. Seyircilerin de kabul edileceği dövüşün biletleri, 100 dolardan satışa çıktı.

Kentin spor merkezinde karşı karşıya gelen iki isim, 13 dakika süren 3 set boyunca kıyası dövüştü.

Birbirlerine aman vermeyen ikili, oldukça bitkin düşmüş görünse de kazanmak için kararlı tavırlarıyla dikkat çekti. Üç setin sonunda kazanan isim ise, Belediye Başkanı Peixoto oldu.

NEDEN OLMASIN?

Olmaz demeyin!

Brezilya’da olan Aydın’da neden olmasın?

Atatürk Kent Meydanına boks ringi kurulsun, dövüşün biletleri 1000 lira olsun.

İyi de para kazanırsınız…

Bence…

Siz bu işi düşünün!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum