Şerif KUTLUDAĞ
Eskimeyen dostluklar ne güzeldir
Sözleri Mehmet Hayri MUMCU’ya, bestesi GültekinÇEKİ’ye ait olan şarkı sözü her ne kadar şöyle dese de:
“Unutulmuş birer birer
Eski dostlar, eski dostlar
Ne bir selam ne bir haber
Eski dostlar, eski dostlar”
Halk arasındaki söyleyişiyle “Her şeyin yenisi, dostların eskisi makbuldür!” der ya doğrudur ve de bütün kalbimle inanırım…
Çünkü dostluklar, tıpkı doğanın değişken mevsimleri misali hayatın değişik getirilerinin yaşanmasıyla nice sınamalardan geçerek geldiği için değerlidir dostlar ve dostluklar için.
www.aydın24haber.com da köşe yazarlarımızdan sevgili Ali AKSÜT ile 1970-1971’den Nazilli Lisesi’nde aynı sınıfta okumuş olmayla başlayan dostluğumuz 54 yıldır sürer gelir. Onun eğitimci kimliğine eklediği Pamukören Belediye Başkanlığı ile sonrasındaki Aydın Belediye Başkan Yardımcılığı bu dostlukları sadece pekiştirmiştir. Şimdi de epey zamandır kalem dostluğunu yaşıyoruz aydın24haberde ne mutlu bizlere…
Sınıf arkadaşı olmasak da yakın dönemlerde Nazilli Lisesinde okumaya dayalı dostluğun getirdiği samimiyeti yaşayıp geliriz Aydın Efesi dergisinin sahibi ve Aydın Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanlarından Şükrü ÖKSÜZ ile…
Aydın Vali Yardımcılarından sayınDr.Halil İbrahim ERTEKİN ile onun Denizli’de Vali Yardımcılığı benim de PAÜ öğretim görevliliği döneminde başlayan dostluğumuz kezâ devam eder gelir pekişerek.
1969-1970’te bir yıl okuduğum Aydın Lisesi’nde sınıf arkadaşım olan Denizli’mizin ünlü tekstilcilerinden GÖKHAN TEKSTİL’in sahibi Ahmet GÖKŞİN ile dostluğumuz sürer gelir o yıllardan bu yıllara…
Sizlerin de hayatınızda verdiğim örneklere benzer nice dostluk anıları vardır elbette değerli okurlarım. Bunları niye mi hatırlattım günümüzde çıkar ilişkilerinin hayatı sarıp sarmalamasından kaynaklanan kolay kırılmalar, gücenmeler yaşanıyor da onun için hatırlattım. Hatırlattım ki dostluklar basit çıkar ilişkileri için fedâ edilmesin. Hani camilerde namaza dururken hocanın “Safları sıkı tutalım!..” dediğinde içimizden bizlerin de “Araya şeytan girmesin!.” Deyişimize misal…
Eskimeyen dostluklar dedik de yazı başlığında, ülkemizde son elli yılda ülke genelinde sanayileşmeye, ulaşıma ve iletişime bağlı yaşanan yer değiştirmeler küçük yerlerde, becerikli, okumuş genç nüfus bırakmazken büyük kentlerde de aşırı yığılmalara yol açmıştır. Dolayısıyla kentlerde de sağlıksız irileşmeler, hayata tutunma zorlukları oluştururken insanların kendi dertlerine düşmeleri gibi bir sonuç da ortaya koymuştur…
Bunun sonucunda kent yalnızlığının çözümü olarak karşımıza hemşeri derneklerini çıkarmıştır çözüm olarak… Ör: İzmir’de Erzurumluların elliye yakın hemşeri derneği vardır. İzmir’de kurulan ilk hemşeri derneği de Elazığlıların derneğidir. Yine İzmir’de sekiz de Denizli temalı dernek olduğu bilgisini de paylaşmış olayım bu arada.
Dostluk duyguları birebir insan insana yaşanan duygulardır değerli okurlarım… Dernekler hemşerileri bir araya getirirken yine de kalıcı olan aynı beldede, köyde, kasabada çocukluk döneminde yaşanan ortak duyguların oluşturduğu insan insana dostluklardır…
İşte biz de 25 Haziran 2024 Salı günü İzmir’de Denizli’nin Güney ilçesinde doğmuş büyümüş ve hayat mücadelesi için 10-15 gibi erken yaşlarda Güney’den çıkmış ve hep dışarıda yaşamış olan kıdemli ağabeylerimizle bir araya gelmenin huzurunu ve muhabbetini yaşadık üç dört saatlik zaman dilimi içerisinde…
İşte dostlukların anlamını ortaya koyan hikayelerimizden notlar:
Ekrem BALCIOĞLU: 1943 Güney doğumlu en kıdemli ağabeyimiz. Şu anda İzmir’de yine mali müşavir olarak çalışır konumda.
Saffet KAYSER: 1943 Güney doğumlu. PTT müdürlükleri yapmış, Avrupa’yı dolaşıp gelmiş bir ağabeyimiz.
Tevfik SARAÇ: 1947 Güney doğumlu. 10 Yaşında Güney’den çıkmış 65 yıldır dışarıda şu anda İzmir’de yaşayan Güney âşığı bir ağabeyimiz. Işıkkent’te ayakkabı imalatıyla uğraşıyor halen.
Ercan BULUT: 1948 Güney doğumlu. 1963-1970 arasında Güney Orta Okulu ile Güney Gücü Gençlik Kulubü, devamında da Denizli Ticaret Lisesi’nin voleybolcusu ve futbolcusu. Devlet memurluğu ile hayatı yaşamış olan ağabeylerimizden.
Süleyman UYGUR: 1953 Güney doğumlu. 1960-1961’de Güney Atatürk İlk Okulu 1. Sınıfta sınıf arkadaşıyız.
Şerif KUTLUDAĞ: 1954 Güney doğumlu. İlk ve Orta Okulu Güney’de bitirince okumak için 15 yaşında ilçeden ayrılan ve hep dışarıda yaşayan bir eğitimci
Hilmi GÖÇHAN: 1970 Güney doğumlu en gencimizdi buluşan kıdemliler arasında. Optik işinde başarılı, Fenerbahçe kongre üyesi, Ülke geneline hitap eden Tavla dernek başkanlarından ve turnuva düzenleyicilerinden.
Mustafa Bâki CİVAN: 1954 Güney doğumlu. Sevgili Bâki benim 1960-1961’de ilk okul 1. Sınıftan itibaren okul arkadaşım. Emekli astsubay. Bu yaz başında Güney aşkı onu İzmir’den aldı Güney’e götürdü. Görüntülü telefonla sohbetimize katılmanın yanında evinden Güney’in panoramik güzelliklerini bize seyrettirerek ya Güney’i İzmir’e getirişi ya da bizleri İzmir’den Güney’e götürüş duyguları anlatılmaz bir dostluk nişanesi olarak yer edindi hafızalarımızda…
Değerli okurlarım yeniden yazı başlığına dönersek; şarkı sözü “Unutulmuş birer birer, eski dostlar eski dostlar!..” dese de, ben de ısrarla “Eskimeyen dostluklar ne güzeldir!..” diyorum gönülden gelerek…
İşte, 25 Haziran 2024 günü, Güney’de doğmuş 10-15 yaş aralığında Güney’den hayat mücadelesi için çıkmış fakat hiçbir zaman Güney’i unutmadığı gibi, yaşadığı her bir yıl Güney özlemini pekiştirmiş olan İzmir’de yaşayan Güney’in kıdemli ağabeyleriyle eskimeyen dostlukların arı-duru, saf güzelliğini yaşadık üç beş saatlik buluşma içerisinde…
Yazımı, sözleri Mehmet Hayri MUMCU’ya, bestesi GültekinÇEKİ’ye ait olan “Eski Dostlar” şarkı sözlerini vererek noktalamak istiyorum. Siz yine de youtube den Eski Dostlar yazıp dinlerseniz özlenen dostlukların duygusunu da yüreğinizde hissedivermiş olursunuz değerli okurlarım…
GÜL/AYDIN… SEVGİLERİMLE…
ESKİ DOSTLAR
Unutulmuş birer birer
Eski dostlar, eski dostlar
Ne bir selam ne bir haber
Eski dostlar, eski dostlar
Hayal meyal düşler gibi
Uçup giden kuşlar gibi
Yosun tutan taşlar gibi
Eski dostlar, eski dostlar
Hayal meyal düşler gibi
Uçup giden kuşlar gibi
Yosun tutan taşlar gibi
Eski dostlar, eski dostlar
Unutulmuş isimlerde
Bilinmez ki nasıl, ner'de
Şimdi artık resimlerde
Eski dostlar, eski dostlar
Unutulmuş isimlerde
Bilinmez ki nasıl, ner'de
Şimdi artık resimlerde
Eski dostlar, eski dostlar
Şimdi artık resimlerde
Eski dostlar, eski dostlar
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.