Aydın’ın zübüğü

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştiren, onunla ters düşen aralarında CHP’li milletvekili, belediye başkanının da bulunduğu birçok siyasetçi, bürokrat ve gazetecilere yönelik itibarsızlaştırmaya dayalı hakaret ve iftira içerikli yayınlarla susturulmaya çalışılması bir Özlem Çerçioğlu klasiği haline gelmişti.

Kendi çıkarları için her yolu mübah sayan Özlem Çerçioğlu, organize suç örgütü zanlıları ile işbirliği yapmaktan çekinmedi. Sahte sosyal medya hesapları kurdurarak itibar suikastı yapmayı çıkar yol olarak gördü.

Hatırlayalım…

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kuşadası’nı “dalış turizm merkezi” haline getirmek için Güzelçamlı sahilinde uçak batırmıştı.

İşte bu işin tanıtımını yapan Mustafa Ezici, Özlem Çerçioğlu’nun isteğiyle bilgisayar korsanı da denilen ‘Hacker’ ile tanıştırdığını ve “Osmanlı Torunu” adıyla açtıkları sosyal medya hesabı üzerinden kendisiyle ters düşen siyasetçi, bürokrat ve gazetecilere yönelik olumsuz tivitler attırdığını söylüyor.

Mustafa Ezici’ye şimdi de Özlem Çerçioğlu’na yakınlığı ile bilinen Gazeteci Durmuş Tuna da eklendi. Dün Özlem Çerçioğlu'na Allah gibi taptığını söylerken, bugün “Yanakları sarkık tontiş babaanne” diyen Durmuş Tuna, sosyal medya hesabında kumpasları Özlem Çerçioğlu’nun isteğiyle kurduğunu ifade ederek, suç duyurusu niteliğinde ifşaatlarına devam ediyor.

durmus-tuna.png

Aziz Nesin'in kitabından sinemaya uyarlanan, yönetmenliğini Kartal Tibet'in, senaristliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı, başrolünü merhum Kemal Sunal'ın oynadığı "Zübük" isminde 1980 yapımı bir sinema filmini izlemeyen yok gibidir.

Türk siyasi yapısındaki çarpık karakterleri hicveden filmde siyasi bir profil var. Bu film yıllardır ekranlarda yayınlanır, izleyen defalarca izlemiştir ama izleyene asla bıkkınlık vermeden izlenmiştir. Bende şahsen, hangi kanalda görsem izlemişimdir, hem de defalarca…

Çünkü "Zübük" içimizden biridir. Halkı, halkın değerleri ve inançları ile aldatan, kandıran kişidir. Bunu yaparken, o kadar ustalıkla yapar ki, halkı peşinden sürükler. Hedefleri ve menfaatleri için hem halkı, hem kendini şekilden şekile sokar.

Şimdi ben “Zübük” filmi yeniden çekilmesini, Özlem Çerçioğlu’nun başrol oyuncusu olmasını teklif ediyorum.

CHP’li milletvekillerini, belediye başkanlarını, siyasetçileri itibarsızlaştırmaya dayalı hakaret ve iftira içerikli yayınlar yaptırmasına, partisinin şehirdeki dinamikleri ile oynamasına rağmen, aday olmayı başaran; halkı, halkın değerleri ve inançları ile aldatan, kandıran; yönettiği şehirde taş üstüne taş koymadan seçilmeyi başaran Aydın’ın zübüğü Özlem Çerçioğlu’nun bu rolü oynayacak en yetenekli kişi olduğunu düşünüyorum.

İddiam odur ki:

Özlem Çerçioğlu’nun oynadığı “Zübük” tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi olmazsa, kalemimi kırarım.

Yönetmenlere sesleniyorum:

Özlem Çerçioğlu'ndan daha iyi zübük bulamazsınız.

Selam saygıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum