AK Parti bugünlerini dahi arar...

Aydın AK Parti’de teşkilat seçimleri süreci başladı...

AK Parti’de kongreler öncesi ilçe başkanlarının ve yönetimlerin istifaları peşinen alınır, bu kez de öyle oldu. İlçe başkanlarına devam edip etmek istemedikleri soruldu. Sonrasında hazırlanan rapor Ankara’ya gitti bir değerlendirmeden geçti.

AK Parti’de büyük bir değişim ve bir yenilenme beklentisi oluşmuştu ancak beklenen olmadı. Aydın’ın 17 ilçe başkanından sadece affını isteyen Söke, Karacasu ve Koçarlı ilçe başkanlarının değişmesine karar verildi. Didim’de ise bir belirsizlik var ama devam ettiğini düşündüğümüzde bile geri kalan 14 ilçe başkanı ile yola devam edecek AK Parti. Bu durum İl Başkanı Gökhan Ökten’in de çok büyük bir sürpriz olmazsa yola devam edeceğini gösteriyor.

Değişim ve yenilenmeden anladığım isimlerin değişmesi değil, zihniyetin değişmesidir. AK Parti, “Devlet millet için var” anlayışıyla kurulmuş, 81 ilde başarılı olarak 22 yıldır iktidarı elinde tutan partidir. Cumhuriyet tarihinde hiçbir partiye hiçbir şahsa nasip olmayan bu başarıya, siyaseti halk için yapmasına borçludur. Ancak 31 Mart yerel seçimlerinde halk, kendisinden uzaklaşan AK Parti’ye sarı kart vererek uyarıda bulundu.

AK Parti bu uyarıdan ders almalıdır. Aydın AK Parti teşkilatlarında kimsenin kimseden haberi yok! Diyalog sıfır… Bugün sokaktan, mahalleden çıkarak millete tepeden bakıp partide oturmakla, vatandaşı kapıda saatlerce bekletmekle bu işler olmuyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Halktan kopuk, sokaktan kopuk, ilçesindeki esnaftan, iş adamından, köylüden, çiftçiden kopuk idareci profiline tahammülümüz yoktur.” dedi. Aydın AK Parti teşkilatları bu sese kulak vermeli. Kendine değil millete çalışacak, adı kirlenmemiş, güven veren isimlerin daha çok öne çıkarılması, halkın derdiyle dertlenecek, şehrin sorunlarına çözüm bulacak nitelikli, sevilen ve sayılan isimlere görev verilmesi gerekiyor.

Bu yetmez!

Partinin kurucularının, eski milletvekillerinin, eski il ve ilçe başkanlarının tecrübelerinden yararlanmalı, geçmişte partiye emek vermiş kırgınların gönlü alınmalı, bütünleşmeyi ve birlik halinde halkın gönlüne girmeyi de başarmalıdır.

AK Parti için bunlar yeterli mi?

Elbette yeterli değil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “tahammülümüz yoktur” dediği tipler bürokraside de mevcut. Aydın AK Parti’nin bugün içine düştüğü çıkmazda bürokratlarının önemli katkısı olduğu unutulmasın.
Millete rağmen bürokrat olmaz!
Ne yazık ki bugün var...

Örnek mi?

Çok ama bir tanesini kayda geçirelim:

Aydın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü…

Ne mi yapıyor?

Millete değil, Özlem Çerçioğlu’na çalışıyor.

Konunun ayrıntısına girmek istemiyorum ama merak eden AK Parti yöneticilerine yer ve zaman vererek tek tek anlatabilirim. Şimdilik bu kadar…

Sonuç:

Eğer AK Parti gereken değişimi yapmaz, tercihlerde yanlış yaparak karar verirse bugünlerini dahi arar...

Benden söylemesi…

Selam ve saygıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum