TEDAŞ ve AYDEM

Sayın okurlar ülkemde ne zaman bir özelleştirme olursa hiçbir zaman vatandaşın yararına değil zararına olmuştur. Telekom ne zaman LübnanlıHariri’ye devredildiği zaman senede dört milyar doların üzerinde kar eden Telekom zarar etmeye başladı. Telekom o günden beride vatandaşa olumlu bir hizmet veremedi

TEDAŞ da ne zaman özelleşti o günden beri dağıtım şebekelerinde hatalar ve kesintiler eksik olmuyor. Hâlbuki bu da üretim şebekesini alan şirket veya şirketlerdaha verimli çalışacağını söyleyerek üç ilin elektrik dağıtım işini ihaleyle almışlardı. Bunlar Aydın Denizi ve Muğla illerini kapsamaktaydı

AYDEM şirketini alan şirket yaptığı yazılı taahhütnamede vatandaşın lehine bir çok madde sıralamış ama bunlara hiç uymamış.

Bakın yaptığı anlaşmada ne diyor.

“Eğer ikamet ettiğiniz bölgede bir ADM Elektrik kesintisi yaşıyorsanız, kesintiniz ile ilgili tüm şikayet ve problemlerinizi bu sayfamız üzerinden paylaşabilirsiniz. Buradan ileteceğiniz ADM Elektrik Dağıtım şikayet ve geri bildirimleriniz sayesinde talebinizin daha hızlı bir şekilde ilgili yetkililere iletilmesini sağlar, böylelikle kesinti ve arızalarınızın daha seri bir biçimde çözümlenmesine ön ayak olursunuz. Bununla birlikte diğer ADM Elektrik Dağıtım kullanıcılarının kurum ile ilgili şikayet, yorum ve önerilerini buradan okuyarak şirket ve hizmetleri hakkında daha kapsamlı bilgiye erişebilirsiniz. ADM Elektrik Dağıtım kesinti bilgileri ya da ADM Elektrik fatura ödeme süreçleri ile ilgili merak ettiğiniz tüm gerçek kullanıcı geri bildirimlerine bu sayfa üzerinden ulaşmanız mümkün. ADM Elektrik iletişim detayları için ise kurumun resmi internet adresini ziyaret edebilir veya burada yer alan Sıkça Sorulan Sorular alanımızı inceleyebilirsiniz.”

TEDAŞ’ı devralan şirket Denizlili bir şirketmiş.

Şirket TEDAŞ’ı satın alır almaz ne kadar elektrik mühendisi ve bilgili eleman varsa bunların görevlerine son vererek bunların yerine asgari ücretli eleman aldı. Bu alınan elemanların şirkete uyum sağlamaları zor oldu. Bu elemanların geniş bilgileri olmadığı içinsadece basit arazi arızaları ile uğraştılar.

Herhangi bir arıza olduğu zaman yetkililer veya arızayı gidermeye gelen elemanların bazıları”

Bizim elimizde şu anda bu malzeme yok eğer aceleniz yoksa bu malzemeyi siz alın biz gelir yaparız” diye kendi Malzemelerini vatandaşa aldırıyorlardı.

TEDAŞ’ın Kuşadası’nda ulaşacağımız bir birimi yok. Bir arıza meydana geldiği zaman doğruca Denizli’deki yetkilileri arıyor onların talimatı ile de bir iki gün içinde arızanız gideriliyor.

Geçenlerde arıza var gerekçesi ile birgün beş saat diğer günde sekiz saat elektrik kesintisi yaşadık. Vatandaşların buzdolaplarında bulunan malzemeler hep bozuldu. Şu en yoğun sıcakların yaşandığı bir zamanda elektrik sekiz saat kesildiği zaman vay vatandaşın haline.

Yanlış hatırlamıyorsam beş sene öncede TEDAŞ’ın vurdumduymazlığı nedeni ile Isparta da

Kış günü üç gün elektik kesintisi nedeni ile Isparta ilimiz çok ıstırap çekmiş ve bir kişide

Çok soğuk nedeni ile hayatını kaybetmiş.

TEDAŞ’ın elektrik ücretleri zaten vatandaşın belini bükerken ve AYDEM’in bütün bu olumsuz ve sorumsuzluğuna rağmen birde yüzde otuz sekiz zam geldi.

Bundan sonra AYDEM’in vatandaşa daha güzel hizmet verir mi derseniz ben düşüncemi şöyleyim.

Hiç sanmıyorum.

“TEDAŞ ve AYDEM” başlıklı yazıma ADM’den yanıt!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum