Kuşadası’nda 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Kuşadası’nda 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “gazi” unvanı verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül’de kutlanan Gaziler Günü nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Kuşadası’nda da bir tören düzenlendi.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törene, Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ayşegül Dağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Furkan Öztürk, Garnizon Komutanı Yarbay İlker Görkem, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üst Teğmen Emre Kaçak, Kuşadası Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Temsilcisi Şehrinaz Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üst Teğmen Emre Kaçak yaptı. Kaçak, konuşmasında Türk milletinin işgal ve esarete asla boyun eğmediğini, şehitlerin sayesinde bugünlere gelindiğini vurguladı. Üst Teğmen Emre Kaçak, Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan kahramanlık mücadelesini ve şehitlerimizi asla unutmamak gerektiğini söyledi.

Konuşmanın ardından Ada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nisa Yurttaş, gaziler için yazdığı şiiri okudu. Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü tarafından sunulan Ege yöresine ait dans gösterisi törene büyük renk kattı.

Törenden sonra Kuşadası Belediyesi tarafından Gazibeğendi Tesislerinde şehit aileleri ve yakınları ile gazilere öğle yemeği verildi. Yemeğe Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik ve Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Çağlayan Erdem ve İlçe protokolü de katıldı.

gaziler-gunu-5.jpeg

gaziler-gunu-1.jpeg

gaziler-gunu-4.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.