Kuşadası CHP İlçe Örgütü  101’inci yılını kutladı

Kuşadası CHP İlçe Örgütü 101’inci yılını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Örgütü tarafından partinin 101’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Meydanı'nda bir tören düzenlendi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi 101’inci yaşını kutladı. CHP Kuşadası İlçe Örgütü, partinin 101’inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Meydanı'nda bir tören düzenledi. CHP ilçe yönetimi tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan törene CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

thumbnail-chp-kurulus-toreni2.jpgTörende konuşan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Tunceli'de şehit olan askerlere rahmet, ailelerine ise baş sağlığı diledi. Gürbilek, CHP'nin 101'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek olan resepsiyonu 4 askerin şehit olduğu bu üzücü olay nedeniyle iptal ettiklerini söyledi. "Bugün 9 Eylül. Halkın partisi, partimiz Cumhuriyet Halk Partisi, kimsesizlerin kimsesi 101 yaşında. Bilinsin isteriz ki, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak ve hakimiyet sonsuza dek milletin olacaktır" diyen Başkan Mehmet Gürbilek sözlerini şöyle sürdürdü: "Başta ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere altı oku yüreğinde gururla taşıyıp bugünlere getiren tüm şanlı geçmişimizi, parti büyüklerimizi şükran, saygı ve minnet duygularıyla anıyoruz.”

thumbnail-chp-kurulus-toreni3.jpgKuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise “Bugün partimizin 101’inci kuruluş yıl dönümünü kutlamak için buruk bir gün de olsa, bu kadar geniş katılımla partimizin kuruluşunu kutluyor olmak beni çok onurlandırdı. Biliyorsunuz 4 gündür Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüzük kurultayındaydık. Yeni tüzüğümüz, Türkiye’nin birinci partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ni en yakın genel seçimde tekrar birinci parti olarak görmek umuduyla hepimize hayırlı olsun. Partimizin kurucu Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere partimizin tüm genel başkanlarını, partimize emeği geçmiş olan ve bugün aramızda olmayan tüm partililerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Partimizin kuruluşu kutlu olsun. Hepimiz için mutlu günler yakındır” diye konuştu.

thumbnail-chp-kurulus-toreni1.jpg

thumbnail-chp-kurulus-toreni5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.