Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel:  “Korkacak bir şeyi olmayanın saklayacak bir şeyi de olmaz”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel: “Korkacak bir şeyi olmayanın saklayacak bir şeyi de olmaz”

31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez basın mensupları ile bir araya gelen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel “Kuşadası Belediyesi olarak sahip olduğumuz açık ve şeffaf yönetim anlayışımız gereği basın mensuplarımızı doğru bilgilendirmeyi çok önemsiyoruz. Korkacak bir şeyi olmayanın saklayacak bir şeyi de olmaz” dedi.

Başkan Ömer Günel’in basın ile buluşması, önceki dönemde yapımına başlanan ve kısa süre içerisinde hizmete açılacak olan Fethi Sekin Trafik Eğitim Parkı, Kuşadası Otizm Merkezi, Kuşadası Tenis Kulübü, Lütfi Suyolcu Kent Meydanı ve Yaşam Merkezi ile Kuşadası Çocuk Gelişim Merkezi ve Kadın Danışma Merkezi projelerinin bulunduğu sahalara düzenlenen inceleme ve bilgilendirme gezisi ile başladı. Proje alanlarını ziyaret ederek basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Ömer Günel, gezinin ardından düzenlediği bir toplantı ile soruları yanıtladı. Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Ömer Günel, merak edilen tüm soruları yanıtladı.

“KRUVAZİYERDE YENİ REKORLAR BEKLİYORUZ!”

2024 turizm sezonu ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Ömer Günel, sezona beklentilerin altında bir başlangıç yaptıklarını ancak Temmuz ve Ağustos aylarının oldukça iyi geçtiğini söyledi. Kruvaziyer turizmi alanında yeni bir rekor kırıldığını ifade eden Başkan Ömer Günel, “Sezonu 1 milyonun üzerinde kruvaziyer yolcusu ile kapatmayı bekliyoruz. Önümüzdeki yıl bu sayının daha da artacağını ve yeni rekorlar kırılacağını öngörüyoruz” dedi. Yaşanan ekonomik tablo nedeniyle Türkiye’nin pahalı bir ülke haline geldiğinin altını çizen Başkan Ömer Günel “Biz belediye olarak kente yeni rota ve destinasyonlar ekleyerek, alt ve üst yapıyı iyileştirerek ve tanıtım faaliyetlerinde bulunarak turizme katkı sunuyoruz. Ancak turizm politikaları yerel yönetimlerin boyunu aşan bir konudur ve devletin önlem alması gerekmektedir” dedi. Başkan Ömer Günel, Kuşadası’nda nitelikli yatak yatırımının arttığını belirterek bu durumun sevindirici olduğunu da söyledi.

“KUŞADASI’NDA BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİ”

Belediyenin mali durumu ve personel alacakları ile ilgili bir soru üzerine Kuşadası Belediyesi’nin 32 milyonu personele olmak üzere toplam 831 milyon borcu bulunduğunu belirten Başkan Ömer Günel şöyle konuştu: “280 milyon bütçeyle devraldığımız belediye bünyesinde 3 milyara yakın bir yatırım yaptık. Bütçemizde her yıl yüzde 111 oranında artış gerçekleştirdik. Kuşadası’nda bir mucize geçekleşti. Personel borçları 20 Ekim’e kadar bütünüyle çözülecek. 2023 yılının Aralık ayına kadar maaş ödemelerinin yüzde 70’i İller Bankası tarafından aktarılan ödenek ile karşılanıyordu. Ancak Aralık 2023’ten itibaren İller Bankası’ndan gelen ödenek yüzde 70 oranında düştü. SGK borçları vesilesiyle de üzerimize gelinince maaş ödemelerinde sorun yaşandı. Personel maaş ödemeleri Ekim ayından itibaren eski düzenine kavuşacak.”

“ERGUN POYRAZ ÖZEL OLARAK GÖREVLENDİRİLDİ”

Yazar Ergun Poyraz’ın ‘İsa’nın Çocukları’ adlı kitabında yer alan şahsına yönelik iddialar ile ilgili soruyu da yanıtlayan Başkan Ömer Günel, bir kumpas ve iftira organizasyonu ile karşı karşıya olduklarını belirterek “Ergun Poyraz, 4 buçuk yıldır sosyal medyada yayınladığı iftira ve şantaj metinlerini kitap haline getirmiştir. Şayet kitapta yer verilen iddia ve söylemler doğru olsaydı ben hala burada oturuyor olamazdım. Yargılandığım herhangi bir dava ya da hakkımda açılmış bir soruşturma yok. Ergun Poyraz, Ömer Günel ve ekibini yıpratmak için özel olarak görevlendirilmiş bir kişi. Bu konuda içim de vicdanım da son derece rahat. Doğru duvar yıkılmaz. Korkacak bir şeyi olmayanın saklayacak bir şeyi de olmaz. Konu ile ilgili yargı süreci devam ediyor. Bu mücadelenin sonunda Ergun Poyraz tekrar cezaevine girecek ve kendisine görev verenlerle ilgili de konuşacaktır” dedi.

“HAZİNE ARAZİSİ SATIŞLARINDA KUŞADASI’NIN 400 MİLYON LİRASI GASP EDİLDİ”

Başkan Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi’ne ait gayrimenkullerin satışı ile ilgili olarak da “Belediye mülk satar. Bu bir kafeteryanın kahve satması kadar doğaldır. Mülk satışı yasal olarak belediyenin görevleri ve gelir kalemleri arasındadır. Biz kentimizin mallarını satıp borç ödemiyoruz. Gerekli imar düzenlemelerini yapıp gayrimenkullerimizi hak ettiği değere ulaştırdıktan sonra satışından elde ettiğimiz geliri yine kentimize aktarıyoruz. 30 yıldır ihaleye çıkılmayan mülkler ile ilgili en ufak bir eleştiride bulunmayanların, devlet Kuşadası’nın 2 milyon metrekarelik hazine arazisini belediyeye pay vermemek için Özel İdare aracılığıyla sattığında sessiz kalanların, şu anda belediyenin mülk satışını eleştirmesini samimiyetsiz buluyorum. Hazine arazi satışlarında Kuşadası’nın 400 milyon lirası gasp edildi. Bizim yaptığımız hiçbir işlemde en ufak bir şaibe ya da peşkeş çekme gibi bir durum söz konusu değil. Kamunun bir kuruşuna sahip çıkmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz” dedi.

“BİZDEN YOLSUZLUK HİKÂYESİ DEĞİL, BAŞARI HİKÂYESİ ÇIKAR”

Başkan Ömer Günel, Kuşadası’nda son dönemde imar değişiklikleri ile aşırı yapılaşma yaşandığına dair iddialar ile ilgili olarak ise “İmar yolsuzluğu nasıl ispatlanır? Elbette ki yargı yoluyla. Hakkımızda bu konu ile ilgili açılmış bir tek dava dahi bulunmuyor. Bizde hukuka aykırı bir iş bulamazsınız. Bizden yolsuzluk hikayesi değil, başarı hikayesi çıkar. 2014-2019 yılları arasında 2 milyon 731 bin 669 metrekarelik alan için imar ruhsatı verilirken 2019-2024 yılları arasında 1 milyon 996 bin metrekare için imar ruhsatı verilmiştir. Yalnız başına bu rakam bile iddia edilenlerin gerçeği yansıtmadığını ortaya koymaktadır” diye konuştu.

“ÜCRETSİZ ŞEMSİYE VE ŞEZLONG UYGULAMASI SENEYE DE SÜRECEK”

Kuşadası halk plajlarında başlatılan ücretsiz şemsiye ve şezlong uygulamasının önümüzdeki yıl da devam edeceğinin müjdesini veren Başkan Ömer Günel “Plajlarımıza yaptığımız yatırımlara önümüzdeki yıl da devam edeceğiz. Duş, soyunma kabini ve lavaboların sayısını artıracağız” dedi.

baskan-basin-toplantisi-3.jpg

baskan-basin-toplantisi-3.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.