Burcu Yeliz Özer
Eğitimde Karma Sistem
Eğitim sistemi içerisinde en önemli konu eğitim ve öğretim nasıl verileceği, verilen eğitim ile ülkenin bilim ve teknik konularında ne kadar ilerleyeceğidir.
Çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmaya çalışmaktan daha fazlasını yapmalı, 21.yy da Çağdaş medeniyetler seviyesini artık biz belirlemeliyiz değerli okurlar. O yüzden yazarken üzüntü duyduğum bu konunun ileri de iyice gündemimize tartışma konusu olarak taşınacağını tahmin ederek şimdiden kaleme almak istedim.
‘Bir toplum cinsinden yalnız birinin yeni gerekleri edinmesiyle yetinirse o toplum yarıdan fazla kuvvetsizlik içinde kalır. Bir millet ilerlemek ve medeniyetleşmek isterse bilhassa bu noktayı esas olarak kabul etmek mecburiyetindedir.’ Böyle söylüyordu Mustafa Kemal çünkü o bir millet üzerinde nasıl oyunlar oynanabileceğini biliyordu.
‘Gerçek kurtuluş istiyorsak her şeyden önce bütün kuvvetimizle, bütün suretimizle bu biligisizliği yok etmeğe mecburuz. Ve bilgisizlik sadece okuma-yazma bilmemek değildir.’
Mustafa Kemal eğitimin karma olması ile eğitim birliğini savunurdu. Verilmek istenen ilim de amaç ilimin ta kedisidir. Altında aranacak buzağı olmadığı gibi çocukların üzerinden emel inşa edenlerin olması elem vericidir.
Türk kültüründe kadın, Kür-Şad doğuran anadır ve kızı odaya girdiğinde ayağa kalkan peygamber ahlakıdır. Karma eğitim sisteminin ortadan kalkmasını istemek ise bir Arap kültürüdür. Oysa bizim zaten oldukça zengin bir kültür hazinemiz var. Türkiye Cumhuriyeti böyle oyunlara göz yummayacak kadar çok şey yaşadı Cumhuriyeti tırnaklarıyla kazıdı değerli okurlar.
Çocukları ötekileştirmekten başka hiçbir işe yaramayacak olan kız ve erkek çocuklarının ortak eğitim alanlarının ayrılmasının eğitim sistemimize, Türkiye’nin büyümesine, refah düzeyinin artmasına hiçbir katkısı olmayacağı kanısındayım. Ve ahlak yasaklar ile sınırlamalar ile değil; akıl, erdem, fazilet ve vicdan doğrultusunda insanlara aşılanmalıdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.