CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi

CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, çocuklar tehdit altındayken TÜİK’in “kayıp çocuk sayısını bilmiyoruz” açıklamasına tepki gösterdi. Bülbül, “Siyasi iktidar kendi imajını düşünmek yerine bu korkunç tabloyu nasıl önleyebileceğini düşünmelidir!” dedi.

TÜİK’in 2016 yılından bu yana kayıp çocuklara ilişkin verileri paylaşmadığını daha evvel gündeme getiren CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, “kayıp çocuk sayısını bilmiyoruz” açıklamasına tepki gösterdi.

CHP’li Vekil Bülbül’ün açıklaması şöyle: “Bugün TÜİK bir kamuoyu duyurusu yayımlayarak 8 yıldır bu konuda neden veri paylaşmadığını izah etmiş. Devlet kayıtlarının bu sayıyı tespit etmeye elverişli olmadığını belirterek kayıplara ilişkin olarak çocuk sayısı bazında bir istatistik yayımlayamayacağını söylemiş. Bütün bir ülkeyi derinden etkileyen Narin olayı daha taptazeyken, ülkenin her bir köşesinde çocuklarımız tehdit altındayken devletin istatistik kurumu çıkıp kayıp çocuk sayısını bilmiyoruz, buna ilişkin bir veri takip sistemimiz yok şeklinde açıklama yapıyor!

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK!

Kayıp çocuklarla ilgili verileri takip etmiyor ve mevcut durumu bilmiyorsanız nasıl politika geliştireceksiniz? 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuk kaybolmuştur.
Bu sayı durumun vahametini apaçık bir biçimde ortaya koyarken siyasi iktidar kendi imajını düşünmek yerine bu korkunç tabloyu nasıl önleyebileceğini düşünmelidir!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.