Aydın AK Parti heyetinden DSİ ve ADM bölge müdürlüklerine ziyaret

Aydın AK Parti heyetinden DSİ ve ADM bölge müdürlüklerine ziyaret

AK Parti Aydın heyeti, kuraklık nedeniyle tarımda sulama suyunda yaşanması muhtemel sorunları ve sıkça yaşanan elektrik kesintilerine çözüm bulmak için yetkili kurumlar ile görüşüp bilgi aldı.

AK Parti Aydın İl Başkanı Av. Gökhan Ökten, MKYK Üyesi Doç. Dr. M. Umut Tuncer, Milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş ve Av. Ömer Özmen Devlet Su İşleri Aydın 21. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek Bölge Müdürü Sayın Birol Çınar’dan Aydın’da yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonrasında AK Parti Heyeti, yaz aylarının gelmesiyle şehirde artan sulama taleplerini görüşmek adına Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Heyet, Bölge Müdürü Sayın Birol Çınar ve yetkililerden devam eden sulama hizmetleri hakkında bilgi alıp, bu sene sulama faaliyetlerinin geçen seneye göre 16 gün önce başladığı, şu ana kadar Aydın sulama havzasında ilk sulama faaliyetlerinde sona yaklaşıldığı, Söke ovasında ise ilk sulamanın halen devam ettiği ve tarımsal sulamadan kaynaklı sorunları en aza indirmek için büyük gayret gösterdikleri ifade edildi.

Ortak açıklamada ayrıca Türkiye'de su kaynaklarının verimli ve etkin bir şekilde kullanılmasının zorunlu olduğu, hükümet olarak bölgede ileride kuraklık sebebiyle yaşanması muhtemel su sorunlarının önüne geçmek için Dalaman Çayı suyunun 30 kilometre uzunluğunda tünel vasıtasıyla Kemer Barajına aktarılması için planlama çalışmalarının başlatılmasını sağladıkları, Ankara’da Tarım ve Orman Bakanı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürü ile bu konuda görüşmeler gerçekleştirdikleri, bununla birlikte Kuşadası ve Söke ilçeleri başta olmak üzere Davutlar ile Güzelçamlı mahallelerine içme ve kullanma suyu temin edecek olan Sarıçay Barajı inşaatında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ettiği, Sarıçay Baraj inşaatının %52 oranında tamamlandığı ve bu önemli projeyi 2026 yılında tamamlamayı hedefledikleri ifade edildi.

Misafirperverliği için DSİ Bölge Müdürü Birol Çınar’a teşekkür eden AK Parti Heyeti ardından ADM Elektrik Dağıtım A.Ş Aydın Bölge Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu.

Görüşmede ADM Bölge Müdürü Ali Karabıyık, Planlama ve Teknoloji Direktörü Sayın Emrah Kalkan ve ilgililerden bilgi alan AK Parti Heyeti, ziyaret sonrasında yaptığı ortak açıklamada, yaz sezonunun başlamasıyla Aydın nüfusunda artış yaşandığı, bu durumun da elektrik talebinde artışa neden olduğu, ADM yönetimiyle Aydın’da yaşanan elektrik kesintilerine çözüm bulabilmek için taleplerini doğrudan ilettikleri, hemşehrilerinin elektrik dağıtım hizmetlerinden daha etkin bir şekilde yararlanabilmesi için proje ve önerilerde bulundukları, millete hizmet yolunda atılan her adımın takipçisi olacakları ve Türkiye Yüzyılı’nı Aydın Yüzyılı yapmak için çalışmaların kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.

AK Parti Aydın Heyeti, misafirperverliği için ADM Bölge Müdürü Ali Karabıyık’a teşekkür ederek Bölge Müdürlüğünden ayrıldı.

r4.jpg

r2.jpg

r5.jpg

adm.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.