AK Parti Aydın İl Başkanı Ökten:  “Zararı Çerçioğlu ödeyecek mi?”

AK Parti Aydın İl Başkanı Ökten: “Zararı Çerçioğlu ödeyecek mi?”

Aydın Büyükşehir Belediyesinin 700 milyon TL.’ye varan SGK borçlarının belediyeye faiz yükü getirdiğini belirten AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, “2009 yılında SGK prim borçlarının faizini kamu zararı gerekçesiyle eski belediye başkanı İlhami Ortekin’den rücu ettirten Özlem Çerçioğlu ve avanesi aynı kararlılığı kendileri için gösterecek midir? Beceriksizlikler sebebiyle ortaya çıkan kamu zararını kuruşu kuruşuna tahsil edeceğiz. Milletin olanı millete vereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin SGK borçlarının tahsil edileceğine ilişkin açıklaması üzerine konuşan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, Genel Başkan Vekil Yardımcısı Doç. Dr. Umut Tuncer’in Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na “SGK’ya olan 698 Milyon TL borcunuzu bir an önce ödeyin” çağrısı ile birlikte Aydın’da gündem “SGK borçları oldu. Tuncer’den sonra AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten konuyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Ökten, “2009 yılında belediye başkanı seçildiğinde SGK prim borçlarının faizini kamu zararı gerekçesiyle İlhami Ortekin’den rücu ettirten Özlem Çerçioğlu ve avanesi aynı kararlılığı kendileri için gösterecek midir?” sorusunu yöneltti.

“Yerel yönetimlerin Sosyal Güvenlik Prim borçları üzerinden yaşanan tartışmalar hem ülkemizin hem de şehrimizin kamuoyuna mal oldu. Bizde bu konu hakkında bir açıklama yapma ve gerçekleri tüm çıplaklığıyla şehrimizin gözlerinin önüne serme gereği hissettik” diyen İl Başkanı Ökten açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Öncelikle SGK primlerinin ne olduğu, neden ödenmesi gerektiği ve ödenmediği takdirde hem yerel hem de ulusal bütçeye yükünden bahsederek başlamak isterim. Sosyal güvenlik, insanların gelirlerine bakılmaksızın toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal tehlikelerin verdiği zararlardan “insan hakkı” ve esas itibariyle de “devlet görevi” olarak primli ya da primsiz sistemlerin kullanılması, kişilerin sosyal tehlikelerin zararlarından kurtarılması güvencesidir. Bu doğrultuda ülkemizde sosyal güvenlik hakkı, Anayasamızın 60’ıncı maddesindeki “Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” hükmü ile açıkça ortaya konmuştur.

BİRÇOK YENİLİĞİ HAYATA GEÇİRDİK

Bizler 2006 yılında hayata geçirdiğimiz Sosyal Güvenlik Reformu ile birlikte hamdolsun ki ülkemizi sosyal devletlerarasında en etkin hizmet yürüten devletlerin arasına sokmayı başarmış bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Yaptığımız reformlarla sadece emeklilik haklarını değil, engelli bireylerin ve ailelerinin topluma entegrasyonunun sağlanmasından hastane hizmetlerine tüm toplumumuzun ücretsiz erişimine sunulmasına kadar birçok yeniliği hayata geçirdik. Kuşkusuz ki tüm bu hizmetlerin hem bütçeye hem kurumlarımıza hem de kişilere yüklediği bir faturanın olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu fatura da SGK primleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

PRİMLERİN YATIRILMASI ELZEMDİR

Tam bu noktada sadece yerel yönetimlerin değil, var olan tüm kurumların ve kişilerin kurulan bu sistemin düzgün işleyebilmesi için primlerini yatırmalarının elzem olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Özellikle kurumların prim borçlarını ödememesi zaman içerisinde borçların yüklü hale gelmesine ve sistemde aksaklıklar oluşmasına sebep olabilmektedir. Dolayısıyla Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlu olan kurumların, tüm toplumun çıkar ve menfaatleri için bu borçlarını ödemeleri gerekmektedir. Son günlerde kamuoyuna da mal olan tartışmaların odak noktası da burada düğümlenmektedir.

CUMHURBAŞKANIMIZ NOKTAYI KOYDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanımız Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada bir gerçeği milletimizin gözlerinin önüne sermiştir. Bu gerçek Sosyal Güvenlik Kurumuna en borçlu 5 belediyenin CHP belediyeleri olduğu gerçeğidir. Bakanımızın açıklamalarının ardından Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili konuşmuş ve tartışmalara noktayı koymuştur. Cumhurbaşkanımız tüm toplumun menfaatini ilgilendiren borçların ödenmesi hususunda uyarılarda bulunmuş ve “milletin olanı millete verme” noktasında bir irade ortaya koymuştur. Oysa bu iradeye karşı malum parti yöneticileri konuyu sulandırmak adına bir dizi nutuk atmaya başlamışlar ve hizmet etmedeki beceriksizliklerine yeni bir kılıf bulma memnuniyetiyle rahatlamışlardır.

CHP YALANIN ARDINA SIĞINIYOR

Hizmet üretme noktasında beceriksizliği tüm toplum tarafından tescil edilmiş olan CHP, prim borçlarının tahsil edilmesi kararlılığı karşısında yine engelleniyoruz yalanının ardına sığınmaktadır. Tartışmaları takip eden hemşerilerimizin de fark ettiği üzere tartışmalardan şehrimiz de nasibini almıştır. Maalesef Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de yüklü bir SGK prim borcunun olduğu ortaya çıkmıştır. Yaklaşık 698 milyon lira olan borcun ödenmemesi az önce değindiğimiz SGK hizmetlerini aksatmasının yanında, aynı zamanda şehrimizin bütçesinin de zorlanmasına ve borç miktarının üzerine yasal faiz miktarının binmesine sebep olacaktır.

ÖZLEM HANIM BU SORUMLULUĞU ÜSTÜNE ALABİLECEK MİDİR?

Aydın Büyükşehir Belediye yönetiminin bütçe yönetme beceriksizliği sebebiyle, şehrimizin hizmetine sunulması gereken milyonlarca lira faiz olarak yol olup gitmektedir. Peki ben buradan soruyorum: Faiz dolayısıyla ortaya çıkan bu kamu zararının sorumlusu kimdir? Özlem hanım bu sorumluluğu üstüne alabilecek midir? Şehrimize hizmet olarak aktarılması gereken ama faiz yüküyle yok olan milyonlarca liranın hesabını kim verecektir?

ORTEKİN’E RÜCU ETTİRİLEN KAMU ZARARI ÇERÇİOĞLU’NA ETTİRİLECEK Mİ?

2009 yılında belediye başkanı seçildiğinde SGK prim borçlarının faizini kamu zararı gerekçesiyle İlhami Ortekin’den rücu ettirten Özlem Çerçioğlu ve avanesi aynı kararlılığı kendileri için gösterecek midir? Buradan tüm Aydın kamuoyuna söz veriyoruz, bizlerin yerel iktidarında biz bu beceriksizlikler sebebiyle ortaya çıkan kamu zararını kuruşu kuruşuna tahsil edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın her zaman yaptığı gibi “milletimizin olanı milletimize vereceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.