"Yerel seçimlerde halk, üzerinde olan baskı ortamını sarstı"

"Yerel seçimlerde halk, üzerinde olan baskı ortamını sarstı"

Türkiye'nin Kültür ve Turizm eski Bakanı, siyasetçi ve yazar Fikri Sağlar, Kuşadası Belediyesi tarafından Tarihi Kervansaray’da düzenlenen ‘Türkiye’deki Kültürel Değişim’ isimli söyleşide Kuşadalılarla bir araya geldi. Yoğun ilgi gören söyleşide konuşan Sağlar, "Cumhuriyet dönemi, kültür ve sanat açısından bir dönüm noktasıdır. Yerel seçimlerde halk, üzerinde olan baskı ortamını sarstı" dedi.

Kuşadası Belediyesi tarafından yıl boyunca düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Tarihi Kervansaray'ın son konuğu, Türkiye'nin Kültür ve Turizm eski Bakanı siyasetçi ve yazar Fikri Sağlar oldu. Söyleşiye Devlet eski Bakanı Yüksel Yalova, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) Başkanı Şefik Sözer, CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Nilgün Köksal Yeşilçimen ve çok sayıda Kuşadalı katıldı.


"DAHA İYİ GÜNLER ÇOK YAKIN"


Türkiye’nin siyasi ikliminde kültür anlayışının uğradığı erezyona değinen Fikri Sağlar, “Kültür dediğimiz şey aslında bir yaşam biçimidir. Cumhuriyet dönemi ülkemizde kültür ve sanat için bir dönüm noktasıdır. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimiz sayesinde ülkemiz, dünyada çok daha saygın bir konuma ulaştı. Fakat mevcut siyasi iklim bizlerin 22 yıldır yaşam biçimini değiştirmeye çalışıyor. Bunu birçok kez kültürel, sanatsal müdahalelerle yapıyor. Sanatçı özgür olmalı, sanatını baskıdan uzak yapmalı. Geldiğimiz durumda bu çok mümkün görünmese de 31 Mart yerel seçimlerinde bu baskı ortamını halk tamamen sarstı. Biliyoruz ki artık ülkemizde her açıdan daha iyi günler çok yakın. Bizler de bunu bilmeliyiz. Buradan beni sizlerle buluşturan bu güzel sohbet ortamını sağlayan vizyoner Başkanımız Ömer Günel’e çok teşekkür ediyorum. Sizlerle olmaktan sohbet etme imkanı bulmaktan çok memnunum” dedi.


Söyleşinin ardından Atatürk Meydanı'nda devam etmekte olan 6’ncı Yazarlar Şenliğini ziyaret eden siyasetçi ve yazar Fikri Sağlar, yerel yazarlarla bir araya gelerek kitaplar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

fikri-saglar-soylesi.jpeg

fikri-saglar-soylesi2.jpeg

fikri-saglar-soylesi3.jpeg

fikri-saglar-soylesi4.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum