Türkiye’nin ilk yapay zeka temelli hukuk Chatbot’u yayında
Kullanıcılara sözleşmelerini online olarak hazırlama imkanı veren internet platformu Hukuk Deposu, yüz farklı hukuki konuda destek verecek Türkiye’nin ilk hukuk chatbot’unu geliştirerek hizmete sundu....
Kullanıcılara sözleşmelerini online olarak hazırlama imkanı veren internet platformu Hukuk Deposu, yüz farklı hukuki konuda destek verecek Türkiye’nin ilk hukuk chatbot’unu geliştirerek hizmete sundu. Sistem, sahip olduğu algoritmalar sayesinde şirket kurulumundan marka tesciline, iş hukukundan kentsel dönüşüm hukukuna kadar birçok konuda ücretsiz destek veriyor.
Yapay zeka temelli dijital sohbet asistanları chatbot’lara, markaların ve kullanıcıların giderek artan ilgisi, farklı sektörlerdeki örneklerin hızlı bir şekilde hayatımıza girmesini sağladı. Kullanıcılara sözleşmelerini online olarak hazırlama imkanı veren internet platformu Hukuk Deposu, yüz farklı hukuki konuda destek verecek Türkiye’nin ilk hukuk chatbot’unu geliştirdi. Facebook Messenger uygulaması üzerinden erişilen chatbot, sahip olduğu algoritmalar sayesinde şirket kurulumundan marka tesciline, iş hukukundan kentsel dönüşüm hukukuna kadar birçok konuda ücretsiz destek veriyor.
Av. Bedrettin Gürcan ve üç kişilik ekibinin 1,5 yıllık Ar-Ge çalışmaları neticesinde yapay zekanın hukuk ve vergi alanında kullanılmasıyla geliştirdiği chatbot, özellikle girişimcilere aktif ve ücretsiz destek vermeyi amaçlıyor. İlk hukuk Chatbot’unun hukuki bilginin erişilebilirliğine ciddi katkılar sağlayacağını belirten Av. Bedrettin Gürcan, “Geliştirdiğimiz Chatbot sayesinde genel kullanıcılar hukuk ve vergi konularındaki temel sorularına cevap bulacak. Bunun yanı sıra, girişimiciler de KOSGEB başta olmak üzere devlet teşviklerinden yatırım aşamalarına kadar geniş bir yelpazede 7/24 bilgi desteği alabilecek” dedi.
Yapılan açıklamada, yapay zeka destekli Türkiye’nin ilk hukuk chatbot’una Hukuk Deposu’nun Facebook sayfasından erişilebileceği kaydedildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.