TÜBİTAK Enerjili Araç Yarışları’nda “Aydın” farkı

TÜBİTAK Enerjili Araç Yarışları’nda “Aydın” farkı

İstanbul Aydın Üniversitesi ekibi, TÜBİTAK’ın düzenlediği 13’üncü Uluslararası Elektromobil, Batarya Elektrik Enerjili Araç Yarışları’nda üçüncü olarak dereceye giren tek vakıf üniversitesi oldu.“Bilg...

İstanbul Aydın Üniversitesi ekibi, TÜBİTAK’ın düzenlediği 13’üncü Uluslararası Elektromobil, Batarya Elektrik Enerjili Araç Yarışları’nda üçüncü olarak dereceye giren tek vakıf üniversitesi oldu.

“Bilgiyi inovatif yaklaşımlarla ürüne dönüştürerek ekonomiye katma değer sağlama” misyonuyla hareket eden İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), bu alandaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Derece alan tek vakıf üniversitesi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) bu yıl 13’üncü defa düzenlediği “Uluslararası Elektromobil, Batarya Elektrik Enerjili Araç Yarışları”nda (Efficiency Challenge Electric Vehicle) üçüncü olarak bronz madalya kazanan İAÜ ekibi, yarışmada dereceye giren tek vakıf üniversitesi olarak öne çıktı. Yarışmada Çukurova Üniversitesi birinci, İstanbul Üniversitesi ise ikinci oldu.

Prof. Dr. Zafer Utlu ve Yrd. Doç. Dr. Behiye Yüksel önderliğinde “Elektro-Aydın-AURO” ve “Elektro-Aydın-NOVA” adlı araçlarla katılan İAÜ ekibi, 49 aracın katıldığı ve 21-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte, teknik performans ve ön eleme turları sonucunda 31 araçla birlikte finallere kaldı. Final yarışında Elektro-Aydın-AURO aracı üçüncülük kürsüsüne çıkarken, Elektro-Aydın-NOVA aracı ise beşinci oldu. İzmit’teki Körfez pistinde gerçekleştirilen ve altı gün süren yarışlarda İstanbul Aydın Üniversitesi, aldığı derece ile geçen yılki başarısını da yükseltmiş oldu.

Amaç alternatif enerjiye özendirmek

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Elektromobil, Batarya Elektrik Enerjili Araç Yarışları ve TÜBİTAK Hidromobil, Hidrojen Enerjili Araç Yarışları; alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı yükseltmek, alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak, üniversite öğrencilerini teorik bilgilerini takım çalışmasıyla başta elektrik ve hidrojen olmak üzere, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek amaçlarını taşıyor.

Toplam 18 kişiden oluşan İAÜ ekibinde, ekip danışmanları Prof. Dr. Zafer Utlu ve Yrd. Doç. Dr. Behiye Yüksel’den başka, üniversitenin Psikoloji, Makine, Elektrik-Elektronik ve Mekatronik Mühendisliği bölümleri öğrencilerinden şu isimler yer aldı: Barış İldaş (Kaptan), Mustafa Akbulut (elektrik Takım Kaptanı ve Sürücü), Abuzer Paşahan (Sürücü), Asuman Ateş (Sponsorluk Takım Kaptanı), Fethi Yalçıner (Mekanik Takım Kaptanı), Tuna Mutlu, Koray Yıldız, Taha Hazar, Efe Cerit, Mustafa Kara, Berk Ayduğan, Pınar Demirel, Damla Özyaşamış, Burak Yapıcı, Fatih Mahmutoğulları, Melih Sulak ve Çağla Özyaşamış.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.