Yanıtı Çerçioğlu’ndan bekliyorum

Servet TÖZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) prim borcu bulunan belediyelerin İller Bankası paylarından keseceğini açıklaması ülke gündemine bomba gibi düşmüştü.

“CHP emeklilerin komik düzeyde kalmış maaşları üzerinden hükümete yüklendiği için Hükümet de, SGK’ya borç takan CHP’li belediyeleri ifşa etti” düşüncesinde olanlar var. Bu görüşe sahip olanlar CHP’li belediyelerin halka hizmet götürmesinin önünü kesmek olarak yorumluyor.

Bunun gerçeği yansıtmadığını geçen hafta kaleme aldığımız “Şirket eliyle büyüyen canavar: Çerçioğlu” başlıklı yazıyla anlatmaya çalışmış, “Siyasi geleceğini şirketler üzerinden inşa etti. Şirket çalışanlarını CHP’ye üye yaparak siyasi güç devşirdi. Bu güçle il-ilçe başkanı, belediye başkanı, milletvekili aday belirledi. Kısaca Çerçioğlu belediye şirketleri eliyle büyüyen; saldırgan, acımasız ve insafsız davranışlar sergileyen bir canavara dönüştü” diyerek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu üzerinden olayı özetlemiştik.

Özel sohbetlerde hep söylerim; “belediye başkanlarında o kadar çok yetki var ki adam asamıyor, para basamıyor, geri kalan her şeyi yapıyor” diye... Çerçioğlu da adam asmadı, para basmadı bir de hizmet yapmadı ama bunların dışında her şeyi yaptı. Mesela SGK’ya 700 milyon TL. borç taktı.

Özlem Çerçioğlu kızacak ve beslemelerini üzerime salacak ama biz yine de soralım:

İki fatura ödemeyen abonenin suyunu kesen, kesme-açma parasıyla birlikte borcu faiziyle tahsil eden belediye kendi borcunu neden ödemiyor?

700 milyon TL. borç birikinceye kadar belediyeye yaptırım uygulamayan devlet görevlileri de bu işten sorumlu ama “Devlet verdiği hizmetin karşılığı olan primi tahsil etmezse emeklinin maaşını nasıl ödeyecek, Çalışana sağlık hizmetini nasıl verecek” diye niçin düşünmedin?

Hadi düşünemedin diyelim…

Elle tutulur, gözle görülür bir hizmetin olmadığına göre, 700 milyon TL.’ye ne yaptın?

Sadece SGK’ya 700 milyon TL. borç taktığına göre, diğer kamu kuruluşları, özel sektör ve bankalar dahil belediyenin toplam borcu ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki hafta belediyelerin SGK prim borçları tahsilâtından taviz vermeyeceklerini yineledi. Kaynaktan tüm alacağını kesecek.

Özlem Çerçioğlu buna, borcu olan abonelere icra göndermekle karşılık verecek. Yani suçu iktidara atacak ve bir yerde devlet ile restleşecek.

Belediyede ortalık toz duman ama biz yine de uyaralım:

Devlet ile restleşilmez.

Bir hatırlatmada bulunalım:

Çalışanların ücretlerinden kaynaklı primler, vergiler ilgili kurumlara ödenmeli. Geciken her borcun, ağır gecikme faizi ile ödeneceği bir gerçek. Borçlar aynı zamanda belediyelerin ve onları yöneten başkanların namusu olduğu unutulmamalı.

Görüldüğü gibi sorularım açık ve net.

Muhatabım, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu.

Haliyle...

Yanıtı beslemelerinden değil, bizzat kendisinden bekliyorum.

Selam ve saygıyla.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.