Vefatının 63. yıl dönümünde Adnan Menderes ADÜ’de anıldı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde (ADÜ) Başbakan Adnan Menderes’in vefatının 63. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konferans, Recep Tayyip Erdoğan Engelli Dostu Kütüphanesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Konferansa, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Erkan Salan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, Üniversite akademik ve idari personeli ile davetliler katıldı.

ADÜ Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen ve Kütüphane Daire Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen “Merhum Başbakan Adnan Menderes Geleneksel Fotoğraf ve Kitap Sergisi”nin açılışının Rektör Prof. Dr. Bülent Kent tarafından yapılmasının ardından gerçekleştirilen konferansın moderatörlüğünü ADÜ Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Turan Akkoyun yaparken; Kuşadası Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Pınar Altıok Gürel, Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu ve Adnan Menderes Müzesi’nde görevli Doktorant Bircan Kayacan Cangül konferansta konuşmacı olarak yer aldı.

Demokrasi Şehidi Merhum Başbakan Adnan Menderes’in hayatı ve siyasi sürecinin anlatıldığı konferansta, Prof. Dr. Turan Akkoyun “Menderes ve Hassasiyetleri”, Prof. Dr. Pınar Altıok Gürel “Menderes ve Tasavvuf Musikisi”, Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu “Menderes ve Dış Politika” ve Doktorant Bircan Kayacan Cangül “Çine Çayına Hasret Bir Ömür Adnan Menderes” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi.

Konferans, Rektör Prof. Dr. Bülent Kent’in, Prof. Dr. Turan Akkoyun, Prof. Dr. Pınar Altıok Gürel, Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu ve Doktorant Bircan Kayacan Cangül’e teşekkür belgelerini vermesinin ardından ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri