Türkiye’nin teknolojideki gücünü temsil eden Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin (TET), yüksek katma değerli ihracatı teşvik etmek amacıyla düzenlediği ’TET Ar-Ge Proje Pazarı’nın altıncısı ’Akıllı Şehirler’ temasıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde Smart Future Expo ile eş zamanlı gerçekleştirildi.
Üniversite-sanayi işbirliğinin gerçekleşmesinde önemli bir adım niteliğinde olan ve Proje Baharı olarak da adlandırılan etkinliğe bu yıl 5 farklı kategoride 455 proje başvurdu. Sektör temsilcileri, akademisyenler ve ilgili uzmanlardan oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirilerek sergilenmesine karar verilen 90 proje, İstanbul Kongre Merkezi’nde sergilendi. Önceki yıllardan farklı olarak daha fazla paydaşa ulaşabilmek, proje sahiplerinin daha fazla yatırımcıyla görüşmesini sağlamak amacıyla etkinlik Smart Future Expo ile eş zamanlı olarak düzenlendi.
Smart Future Expo kapsamında iki gün boyunca devam eden panel ve konferansların yanı sıra çeşitli belediyeler ve akıllı şehirler alanında faaliyet gösteren firmalar da stant açtı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü projeleri inceledi
Sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getiren ’TET AR-GE Proje Baharı’nda ’Akıllı şehirler’ temasıyla Akıllı Binalar ve Çevre, Akıllı Enerji, Akıllı Sağlık ve Medikal, Akıllı Ulaşım ve Ulaşım Araçları, Diğer Akıllı Uygulamalar olmak üzere toplam 5 farklı kategoride projeler sergilendi. Tüm gün süren ve panellerle zenginleşen etkinlikte girişimciler ve akademisyenler projelerini sanayicilere tanıtma fırsatı buldu. Ayrıca dereceye giren projelere sırasıyla 20 bin TL, 10 bin TL ve 7,5 bin TL’lik ödüller verildi.
’TET AR-GE Proje Baharı’ etkinlikleri kapsamında proje sergisi ve jüri değerlendirmeleriyle eş zamanlı olarak Smart Future Expo panel ve konferansları iki gün boyunca devam etti.
Smart Future Expo etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, açılış töreninin ardından proje stantlarını da ziyaret ederek proje sahiplerinden projeleri hakkında bilgi aldı. Birlik koordinasyonunda gerçekleştirilen ’Yapay Zeka ve Akıllı Şehirler’ paneli İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu moderatörlüğünde gerçekleştirildi. TET Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Esim, IBM Müşteri Teknik Danışmanı&Teknoloji Akademisi Üyesi Kıvanç Uslu, NextHorizons Kurucusu Davut Eren Şadoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı ve proje sahipleri, girişimciler ve konukların soru sorma imkanı da bulduğu panelde, girişimcilerin kendilerini anlatma ve yatırımcı bulma konusunda ‘cesur’ ve ‘girişken’ olmaları gerektiği mesajı verildi.