Günümüzde insanımız ve İlişkilerimiz bozuldu. Buna bir de Tabiat Ana katıldı, Madran Baba Dağından buz gibi kaynak sular çekildi, azaldı, ağaçlar kurudu. Yıllar öncesinde suyunu içtiğimiz Büyük Menderes nehrimiz kirlilik saçıyor, bir yandan boz bulanık akarken toprakları denize taşıyor.
**
Topraklarımız erozyona uğruyor. Buna dikkat çeken iki iş insanı, sevimli ihtiyarlar Hayrettin Karaca (Toprak Dede) ve Nihat Gökyiğit (Yaprak Dede) Türkiye çöl olmasın sloganı ile 1992 yılında TEMA Vakfını kurdular. Açılımı, Türkiye Erozyon ile Mücadele ağaçlandırma ve doğal varlıkları koruma amaçlı, çevreci, bir milyonu aşkın gönüllüsü ile bir Halk hareketi olan sivil toplum kuruluşudur. Yapılan bağışlar Orman Genel Müdürlüğüne aktarılarak, ağaçlandırma için karşılıklı bir denetim mekanizması ile hareket edilmektedir. Tema bağışları ile yapılan çalışmalar kontrol altında tutulmaktadır.
**
Tema deyince, Aydın ilinde, akla Mehmet Özdemir öğretmen gelir. Kendisi Tema il temsilcisi olarak bu gönül işine kendisini adamıştır. Mersin ili Silifke ilçesinden olan Mehmet öğretmen birçok ağaçlandırma çalışmalarını yürütür, "Çine ilçesi, Özeren köyündeki diktiğimiz fidanları görmeye gittim ve okşadım onları" sözü adeta içimizi ısıttı.
**
Tema il temsilcisi, Tema gönüllüsü Mehmet Özdemir öğretmen ile bir araya geldiğimizde sitemde bulunurdu. Çalışmaları, toplantıları, plan ve program yapacakları şehir merkezinde bir ofis yeri için idari ve yerel yönetimlerde çalmadık kapı bırakmadığı aktarıldı.
**
Efeler Belediye Başkanı sayın M. Fatih Atay ile BŞB Başkan adaylarından Mustafa Savaş seçimi kazanmaları halinde şehirde Sivil Toplum Kuruluşları için ofis planlarının olduğu da bildiriliyor. Bu vaat ucu açık, zaman isteyen bir çözüm olduğundan söz ediliyor. Hocanın sitemini biz de bir dile getirelim dedik.
Tema ve Temacı Mehmet öğretmen
{{member_name}}
{{formatted_date}}
{{{comment_content}}}
YanıtlaYükleniyor ...
Yükleme hatalı.