“TEDAŞ ve AYDEM” başlıklı yazıma ADM’den yanıt!

Mehmet EROĞLU

Değerli okurlar geçen hafta elektrik kesintileri neden ile ADM hakkında yazdığım bir yazı nedeni ile 15.8.2024 günü ADM şirketi yetkilisi tarafından arandım. Yazdığım yazının doğru olmadığı hakkında uzunca bana bir açıklama gönderdi.

Arayan Uğur Dayıoğlu isminde çok kibar ve nazik bir şekilde açıklamalarda bulundu. Çok memnun oldum. Bana gönderdiği açıklamayı da aynen olduğu gibi aşağıya aktarıyorum. Ayrıca da ADM yetkilisi Uğur beye de teşekkür ediyorum.

Sayın Mehmet Eroğlu,

12.08.2024 tarihinde aydin24haber isimli internet sitesinde yer alan yazınızda Şirketimiz faaliyetleri ile ilgili bazı iddialara yer verilmiştir. Somut dayanakları olmayan iddialar maalesef gerçekleri yansıtmamaktadır. Şirketimiz 2008’den bu yana her koşulda bölge halkının kesintisiz olarak enerji kullanabilmesi için faaliyetlerini sürdürmekte olup, uygulamalarımızın doğru anlaşılması adına aşağıdaki açıklamaları paylaşmak isteriz.

“Şirket TEDAŞ’ı satın alır almaz ne kadar elektrik mühendisi ve bilgili eleman varsa bunların görevlerine son vererek bunların yerine asgari ücretli eleman aldı. Bu alınan elemanların şirkete uyum sağlamaları zor oldu. Bu elemanların geniş bilgileri olmadığı için sadece basit arazi arızaları ile uğraştılar.”

Açıklama:

Şirketimiz elektrik dağıtım tesislerinin işletme hakkının devraldığı 2008 tarihinde, Kamu çalışanı olup, Şirkette devam etmeyi tercih eden bütün çalışanlarla, onlara herhangi bir hak kaybı oluşturmadan işveren ilişkisini devir yoluyla idame etmiştir. Personelin görevine son verildiği iddiası mesnetsizdir.

“Herhangi bir arıza olduğu zaman yetkililer veya arızayı gidermeye gelen elemanların bazıları” Bizim elimizde şu anda bu malzeme yok eğer aceleniz yoksa bu malzemeyi siz alın biz gelir yaparız” diye kendi Malzemelerini vatandaşa aldırıyorlardı.”

Açıklama:

Şirketimiz arızaların giderilmesi ile ilgili süreçlerde tüketicilerden ekip/ekipman talep edilmesi asla söz konusu değildir. Arıza onarımı, bakım ve yatırım çalışmalarımız, personelimiz ve yüklenicilerimiz marifeti bütün ekip ekipman ve malzeme tedariki sağlanarak gerçekleştirilmektedir.

“TEDAŞ’ın Kuşadası’nda ulaşacağımız bir birimi yok. Bir arıza meydana geldiği zaman doğruca Denizli’deki yetkilileri arıyor onların talimatı ile de bir iki gün içinde arızanız gideriliyor.”

Açıklama:

Kuşadası Cumhuriyet Mahallesi, Süleyman Demirel Bulvarı adresinde konumlu işletme yöneticiliğimizde müşteri ile temas gereken bütün işlemler gerçekleştirilmektedir. Ancak bütün taleplerin ilgili yerlere doğrudan ulaşmasını sağlamak için günün ihtiyaçlarına uygun şekilde farklı dijital platformları ve iletişim kanalları aktif olarak hizmet sunmaktadır. Tüm talep ve bildirimler için 186 numaralı çağrı merkezimiz, 0 258 186 0000 numaralı WhatsApp hattımız, web sayfamız ve bilgi@admelektrik.com.tr mail adresimiz 7 gün 24 saat kesintisiz erişim olanağı sağlamaktadır.

“Geçenlerde arıza var gerekçesi ile bir gün beş saat diğer günde sekiz saat elektrik kesintisi yaşadık. Vatandaşların buzdolaplarında bulunan malzemeler hep bozuldu. Şu en yoğun sıcakların yaşandığı bir zamanda elektrik sekiz saat kesildiği zaman vay vatandaşın haline.”

Açıklama:

Elektrik dağıtım sisteminde hava koşulları, aşırı yüklenmeler ya da üçüncü taraf müdahalesi gibi farklı sebeplerle arıza ve kesintilerle karşılaşılabilmektedir. 2024 yaz döneminde yaşanan sıcaklık artışları nedeniyle zaman zaman öngörülmesi mümkün olmayan kapasite üzeri yüklenmeler yaşanmış bu yüklenmeler sebebiyle bazı enerji kesintileri meydana gelmiştir. Kuşadası Soğucak Mahallesinde yaşanan kesinti yüksek gerilim yer altı kablosunda meydana gelen arızadan kaynaklanmış olup, soruna derhal müdahale edilerek arıza giderilmiştir. Ancak yaşanan arızanın yüksek gerilim hattında oluşması tamir sürecinin uzamasına ve etkilenen müşteri sayısının büyümesine olmasına neden olmuştur.

Sonuç olarak, Şirketimiz her yıl bölgeye yaklaşık 4,5 Milyar TL yatırım yaparken, kesintileri engellemek için mobil istasyonlar ve jeneratörlerle desteklenen saha arıza personeli başta olmak üzere 2500 kişilik kadrosu ile gece gündüz kesintisiz olarak müşterilerimize hizmet sunmaktadır.

Bütün faaliyetlerimizi şeffaflık ilkeleri çerçevesinde yürütmeye devam ederken, mesnetsiz ve yanıltıcı beyanlar konusunda yasal haklarımız saklı kalmak üzere, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu hususları değerlendirmelerinize sunarız.

Saygılarımızla,

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.