Şirket eliyle büyüyen canavar: Çerçioğlu

Servet TÖZ

Aydın halkı, belediye şirketleriyle ilk kez Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu zamanında tanıştı. Belediyelerin şirket kurması yasal olarak zor olsa da “minareyi çalan kılıfını bulur” misali halkın parasıyla “hülle” yoluyla kurulan 5 şirketi oldu Aydın Büyükşehir Belediyesinin.

Çünkü…

Şirketlerin kendisine sağladığı imkânları fırsat olarak gördü Çerçioğlu. Şirketler üzerinden belediyenin kaynaklarını har vurup harman savurdu. İstediğini işe aldı, istemediğini işten attı. Şirketleri çalışmadan maaş alan asalaklarla doldurdu. Trollerini bu şirketlerden besledi.

Siyasi geleceğini şirketler üzerinden inşa etti. Şirket çalışanlarını CHP’ye üye yaparak siyasi güç devşirdi. Bu güçle il-ilçe başkanı, belediye başkanı, milletvekili aday belirledi. Kısaca Çerçioğlu belediye şirketleri eliyle büyüyen; saldırgan, acımasız ve insafsız davranışlar sergileyen bir canavara dönüştü.

Çerçioğlu’nu canavarlaştıran bu şirketler “devede kulak” misali hizmet sunarken, halka milyonlarca liralık devasa bir külfet getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında belediyelerin SGK borçlarının tahsilâtı ile ilgili harekete geçileceğini söyledi ve ekledi:

“Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Dolayısıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı artık bunun tahsilini kaynağında yapacaktır, bunu böyle bilesiniz.”

Cumhurbaşkanının bu ifadelerinden sonra AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, Genel Başkan Vekil Yardımcısı Doç. Dr. Umut Tuncer, Aydın Büyükşehir Belediyesinin SGK borçlarını şu sözlerle açıkladı:

“Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız SGK’ya olan 698 milyon TL borcunuzu bir an önce ödeyin.”

İşte dananın kuyruğu tam bu noktada koptu. Umut Tuncer’e cevap verme yerine şirketler üzerinden beslediği trollerini devreye soktu Çerçioğlu. Tıpkı CHP’li belediye başkanlarına yaptığı gibi, trollerinin hedefi yaptı Tuncer’i.

Trolleri muhatap alarak sayfamızı kirletecek değiliz ama konunun mecrasından çıkarılmaya çalışıldığını görüyoruz.

Nedir bu mecra?

Çerçioğlu’nun Aydın’a ihanetidir.

Mecra?

Belediyeyi borç batağına sokan Çerçioğlu’nun beceriksizliğidir.

Mecra?

Aydın Büyükşehir Belediyesinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden tam 3 kat büyüklükte SGK’ya borcunun olması ve borcun kartopu gibi büyümesidir.

Yanlış okumadınız…

3 kat büyüklükte.

Rakamlarla konuşalım:

İstanbul’da yaşayan 15 milyon 655 bin kişiyi temsil eden İstanbul Büyükşehir Belediyesinin SGK’ya borcu 3 milyar 300 milyon TL. Kişi başına düşen borç 210 bin TL.

Aydın’da yaşayan 1 milyon 161 bin kişiyi temsil eden Aydın Büyükşehir Belediyesinin SGK’ya olan borcu 698 milyon TL. Bu rakama yüzde 3 gecikme zammı olan aylık 21 milyon lira eklenmesini saymasak bile kişi başına düşen borç 603 bin TL. ediyor.

Neymiş efendim!

Aydın’ın borcu, kendisinden 15 kat büyük İstanbul’un borcundan 3 kat daha fazlaymış.

Kıyaslama yapmışken Aydın’la eş büyüklükte birkaç şehirden örnek verelim:

Komşumuz Denizli’den 23 kat fazla borcu var Aydın Büyükşehir Belediyesinin. Balıkesir’den 9, Erzurum’dan 5, Sakarya’dan 4 kat fazla borcu var.

Şimdi anladınız mı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın’ın başına nasıl bir çorap ördüğünü?

Özlem Çerçioğlu döneminde Aydın “masal” gibi günler geçirdi, geçiriyor. Her türlü olumsuzluğu masal tadında yediriyorlar bizlere ve maalesef çok fazla ses çıkartan yok bu yaşananlara.

Selam ve saygıyla.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.