Rant kardeşliği

Servet TÖZ

Siyaset; vatana ve millete hizmet için yapılır. Dolayısıyla siyasetin odağında insan vardır. Bu nedenledir ki Şeyh Edebali'nin Osman Bey'e “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” öğüdünden hareketle siyasetin ana fikri, vatandaş ve toplum ihtiyaçlarının karşılanması olmalıdır.

Bu anlamda siyasetçinin birincil görevi vatandaş ve toplum ihtiyaçlarını karşılamak olmalıdır. Zira bu ülkede yaşayan her vatandaş, her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. Aksi halde insan odağı kaybedilmiş olur. Dolayısıyla siyasetçinin kendisini değil, insanı ön planda tutmak zorundadır.

Evliya Çelebi'nin "Dağlarından yağ, ovalarından bal akan şehir" olarak nitelendirdiği; Heredot’un ise “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü'' dediği Aydın, tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin gözde illerinden biridir.

İşte böylesine güzel övgülere nail olmuş Aydın’ımızda siyasetin asli görevi olan halka hizmet etmek yerine rant ve çıkar ilişkilerine alet edilmesi halkın siyaset kurumlarına olan güvenini derinden sarsıyor. Siyasetçilerin, halkın yararına çalışmak yerine, mevki ve konumlarını kişisel menfaat ve para kazanma aracı olarak kullanmaları, Aydın’daki birçok sorunu derinleştiriyor.

Konuyu bir miktar somutlaştıralım…

Hatırlayalım…

AK Parti ile CHP arasında sıkışan seçmene seçenek sunmak üzere Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti, milletvekili adaylıklarını para karşılığı dağıtmasıyla gündeme gelmişti. Parti içindeki çekişmeyi fırsat bilen Genel Merkez, Aydın’dan aday yokmuş gibi Sivaslı Ömer Karakaş’ı Aydın’dan birinci sıra milletvekili adayı yaparak, Meclis’e taşıdı.

Genel seçimlerin üzerinden 10 ay geçmiş, 2024 yerel seçimleri gelip çatmıştı. Avukat Bekir Aydın, Gülizar Şengül Peçen ve Hüseyin Turgut İYİ Parti’den Aydın Büyükşehir Belediyesi aday adayı oldular. 23. Dönem Aydın Milletvekili Recep Taner İYİ Parti İl Başkanlığı görevinden, Efeler Belediye Başkan adayı olmak üzere istifa etti. Ayrıca Dr. Orkan Pehlivan da Efeler Belediye Başkan aday adaylığını açıklamıştı. Önce Ahmet Ertürk’ü il başkanlığına getirerek Recep Taner’in belediye başkan adaylığının önünü kesti. Milletvekili sıfatıyla İYİ Parti’nin Aydın’daki oyun kurucusu artık Sivaslı Ömer’di. Kendisiyle görüşen aday adaylarına, seçimlerde 5 milyon lira harcadığını belirterek, “Büyükşehir adaylığı için 30 milyon lira lazım” sözleriyle büyükşehir aday adaylarına “paranız var mı?” dedi.

Sonuçta…

CHP’den istifa eden Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı Büyükşehir, CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katılan zamanın Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Efeler adayı yapıldı.

Tam bu noktada soruyu patlatalım:

Özer Kayalı ve Mehmet Fatih Atay'dan kaç milyon aldınız?

Her iki aday da partide rahatsızlıklara neden oldu. 10 ay önce 103 bin oy alan İYİ Parti 29 bin oyda kaldı ve 74 bin oy CHP’ye gitti. Böylece “Yolsuzluk kraliçesi” Özlem Çerçioğlu yeniden belediye başkanı seçildi.

Bu oyunu kuran Sivaslı Ömer, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk ile beraber amaçlarına ulaşmanın huzuru ve sevinciyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı “Yolsuzluk kraliçesi” Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret ederek, başarı dilemiş.

Özlem Çerçioğlu’nun görevde 6. Ayı ama biz kendisini 22 yıldır tanırız, ne yapabileceğini, neleri yapamayacağını, çapını, vizyonunu ezbere biliriz. Yani 22 yıldır Aydın’a kazandırdığı kayda değer bir eser yoktur, onun önceliği hizmet değil, ranttır.

Ömer Karakaş’ı bilmem ama Atatürk Spor Kompleksi arazi alımından bunu en iyi bilen Ahmet Ertürk’tür. Aşağıdaki görüntüye bakar mısınız, nasıl da mutlu mesut fotoğraf vererek rant kardeşliklerini ilan etmişler.

Ne diyelim?

Rant kardeşliğiniz hayırlı olsun!

Selam ve saygıyla.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.