Pamukkale, Başkan Örki il 5 yılda şaha kalktı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 2019 yılı yerel yönetimler seçimlerinde halkın oylarıyla seçilmesinin ardından "Mutlu İnsanların İlçesi Pamukkale" sloganıyla çalışmalarına başlayarak, 5 yılda Pamukkale ilçesinin marka değerini...

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 2019 yılı yerel yönetimler seçimlerinde halkın oylarıyla seçilmesinin ardından "Mutlu İnsanların İlçesi Pamukkale" sloganıyla çalışmalarına başlayarak, 5 yılda Pamukkale ilçesinin marka değerini daha da güçlendirdi.

Pamukkale ilçesinin 61 mahallesinin tamamına hitap eden geleceğe dönük yatırımlarla Pamukkale'yi eğitimden, spora, kültürden, doğaya, üstyapıdan, altyapıya her alanda geliştiren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, seçim vaatlerinin birçoğunu hayata geçirmiş oldu. 2019 yılında yapılan yerel yönetimler seçimlerinde Pamukkale halkının oylarıyla Pamukkale ilçesinin yerel yöneticisi olarak göreve başlayan Belediye Başkanı Avni Örki, "Herkesi kucaklayacak, gelecek hedeflerimize tevazu, samimiyet ve gayret ile hep birlikte yürüyeceğiz" demişti. Başkan Örki, görevde olduğu 5 yıl içinde halkla iç içe, tüm kamu kurum, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde olarak, tevazu, samimiyet ve gayret ile Pamukkale ilçesinin sadece Türkiye çapında değil dünya çapında marka değerini yükseltmeyi başararak, halkın takdirini topladı.

Pamukkale'ye yakışır vizyon projeler

Pamukkale halkına en iyi hizmeti götürme gayreti ile gece gündüz demeden çalışan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale'ye yakışır birçok dev projeyi hayata geçirdi. 2019 yılında ki Pamukkale yolculuğu "Yepyeni Bir Pamukkale İçin, Tabi ki Avni Örki" sloganıyla başladı ve bugünkü gelinen noktada kentin en büyük ilçesi "Mutlu İnsanların İlçesi Pamukkale" olarak turizmden, tarıma, hayvancılıktan, eğitime, spordan, kültüre en başarılı belediyeler arasında üst sıralara geldi. Rutin belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde hayata geçiren Başkan Örki, sosyal belediyeciliği de en iyi şekilde icra etti. Pamukkale Belediyesi'nin başarısı, toplam 10 ödülle tescillendi. 2022 yılında da, Türkiye Belediyeler Birliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın işbirliğinde gerçekleştirilen Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nda "Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi" projesinin ödülünü Başkan Örki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın elinden almıştı. Aynı yıl, Yeni Asır gazetesi tarafından "Seyir Tepesi Şehir Ormanı" ile "Yılın En İyi Proje Ödülü" alındı. ATRAX Star Awards 2022- Eğlence ve Yenilenme Ödülleri'nde Pamukkale Belediyesi, "Yılın Mutlu İlçesi" ve "En Başarılı Büyük Ölçekli Belediye Parkı" kategorilerinde 2 ödüle layık görüldü. Son ödüllerde iki farklı kategoriden birincilik ve üçüncülük ödülleri ile 7. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'ndan geldi.

Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı kentin buluşma merkezi oldu

405 bin metrekarelik alanıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'ndaki bin 550 projenin en büyüğü olarak dikkat çeken Seyir Tepesi Şehir Ormanı, kentin yeni buluşma merkezi oldu. 27 metrelik dev horoz heykeli başta olmak üzere her yaştan vatandaşa yönelik bölümlerden oluşan tesis 2020 yılında hizmete girdi. Dağ kızağı, zipline, turan yolu, Restoran, Şelale Park, trampolin, seyir salıncağı, macera parkuru, seyir terası ile Seyir Tepesi, yaz-kış en çok ziyaret edilen noktaların başında geliyor. Pamukkale ilçesinin çehresini değiştiren Aktepe Sosyal Tesisleri 4 kattan oluşuyor ve 10 bin metrekare kapalı alana sahip. 25 branşta spor kurslarının yapılabildiği salonların olduğu tesiste nikah salonu ve 2 adet düğün salonu, kütüphane, robotik kodlama merkezi, fitness salonu, müzik odası, market gibi bölümler yer alıyor. Pamukkale Gençlik Merkezi ise 11 bin metrekarelik alanda 575 kişilik konferans salonu, 210 kişilik küçük salon, bin 150 metrekare fuaye-sergi salonu, 150 kişilik sergi ve kokteyl salonu, görsel sanat atölyeleri, ritmik sanatlar salonu, müzik eğitim sınıfları, 340 kişilik seminer salonu ve spor salonları ile Pamukkale Gençlik Merkezi, tüm Denizli'ye hizmet edecek. Üniversite gençliğine ev sahipliği yapan Pamukkale'de dev tesiste çalışmalar son aşamaya geldi. Türkiye'nin en büyük tematik kent ormanı olan Seyir Tepesi Şehir Ormanı girişinde "Pamukkale Turizm Merkezi" 2022 yılının Mayıs ayından itibaren hizmet vermeye başladı. Denizli'nin ilçelerine özgü ürünlerin yer aldığı mini müzenin de içerisinde bulunduğu merkezde şehre gelen yerli ve yabancı turistlere Denizli'nin tanıtımı yapılıyor.

Eğitim yatırımlarına ara verilmedi

Deliktaş Mahallesi'nde 6 kat ve 24 sınıftan oluşan Muhammet Serter Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi hem ortaokul hem de lise bulunuyor. Hayırsever Serter Ailesi'nin desteği ile inşa edilen bu önemli eğitim binası 23 Nisan 2023 tarihinde öğrenci ve öğretmenlerine kavuştu. Eğitim camiasına kazandırılan tek binadaki iki okul Denizli'deki ihtiyaca cevap vererek, modern sınıfları ve teknoloji kapasitesiyle en çok tercih edilen okullar arasına girdi. Hayırsever Abalıoğlu Ailesi'nin destekleriyle Kervansaray Mahallesi sınırları içinde yer alan ve yaklaşık bin metrekare kapalı alana sahip Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Alzheimer ve Gündüzlü Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi, 2 Mayıs 2023 tarihinden itibaren Alzheimer hastaları ile onların ailelerine hizmet vermeye başladı. Kavakbaşı Mahallesi'nde eski okul binası atıl durumdan kurtarılarak Doğa ve Fen Okulu haline getirildi. Yetişmiş ağaçları ile muhteşem bir doğal ortamda bulunan yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik alandaki okulda, öğrenciler deneyler yapıp özel parkurlarda eğlenceli zaman geçirme imkânına sahip oluyorlar.

Kınıklı Mahallesi'nde bin 600 metrekare alan üzerinde yer alan Glütensiz Kafe Park, 800 metrekare yeşil alanı, 460 metrekare yürüyüş alanı, 180 metrekare çocuk oyun alanı olmak üzere toplam bin 440 metrekare bahçeden oluşuyor. Bodrum ve zemin kattan oluşan kafe bölümüyle de hizmet veren Glütensiz Kafe, 3 Mayıs 2023 tarihinde açıldı. Kafenin geliriyle maddi durumu iyi olmayan Çölyaklılara gıda desteği sağlanıyor.

191 milyon liralık spor yatırımı yapıldı

İlçeye FİFA standartlarına uygun zemine sahip iki stat yapıldı. Akköy Stadı 600 kişilik tribünü, modern soyunma odaları, otopark alanları ile 17 Ekim 2022 tarihinde Denizli amatör futbol camiasına kazandırıldı. Akvadi Stadı, Akvadi Parkı içinde atıl haldeki stat yenilenerek, resmi müsabakalara ev sahipliği yapmaya başladı. İlçeye toplam 191 milyon TL'yi bulan maliyet ile 32 adet spor tesisi kazandırıldı. 24 halı saha ile birlikte ragbi ve futbol sahası olarak kullanılabilecek spor tesisi ile 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, 2 adet voleybol sahası ve 2 adet FIFA standartlarında zemine sahip futbol sahası Pamukkale halkının hizmetine sunuldu.

Üstyapı ve yeşil alan çalışmalarıyla ilçenin çehresi değişti

Pamukkale ilçesinin 150 bin kişilik nüfusa sahip 10 büyük mahallesinde dev üstyapı hamlesi gerçekleştirildi. İlmek ilmek işlenen sokaklar ilçenin çehresini değiştirdi. 40 mahalledeki taş döşeme çalışmaları ile birlikte yaklaşık 250 kilometre yepyeni yol yapılırken, yaklaşık 100 kilometrelik yol onarım çalışmaları gerçekleştirilerek, ilçeye 350 kilometrelik yol yapılmış oldu. 61 mahallede yaklaşık 500 bin metrekare olan yeşil alan miktarı 2023 yılında 1 milyon 500 bin metrekareye çıkarıldı. Park ve bahçeler tek tek elden geçirilerek halkın hizmetine sunuldu. Parklardaki oyun grupları yenilendi. Ayrıca Pamukkale Belediyesi'nin yeşil alan çalışmaları kapsamında, ilçe genelinde 40 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Çöp kamyonları ve yeni araç filosu ile tasarruf sağlandı

2019 yılı öncesinde kiralama usulü ile hizmet veren çöp toplama hizmetini, 27 adet çöp kamyonu alarak Pamukkale Belediyesi kendi araçlarıyla yapmaya başladı. Bununla 248 milyon liralık tasarruf sağlandı. Ayrıca, belediye araç filosuna 7 iş makinası daha eklendi.

İlçenin nüfus yoğunluğuna sahip mahallelerinden olan Anafartalar'da Ramazan Çelikkol Aile Sağlığı Merkezi adıyla sağlık tesisi kazandırıldı. 2 kat olarak inşa edilen merkezde 1. katta doktorlar tarafından sağlık hizmeti verilirken, 2. katta sağlıklı yaşam etkinlikleri düzenlenecek. Asmalıevler Mahallesi'ne 2 ayrı binada 3 farklı hizmet verecek bina yapılıyor. Yaklaşık bin 500 metrekarelik alanda 2'şer kattan oluşan 2 ayrı binada cami, aile sağlığı merkezi ve 4-6 yaş kreş ve Kuran kursu hizmeti sağlanacak. Ayrıca Pamukkale halkının alışverişlerini sağlıklı ortamlarda yapabilmesi için 6'sı kapalı, 8'i açık olmak üzere 14 mahalleye pazar yerleri yapıldı. Bu tesisler sadece pazarların kurulduğu gün değil her gün vatandaşlara çeşitli konularda hizmet veriyor.

PAKUT muhtemel afetlerde görev alıyor

Pamukkale Belediyesi çalışanlarının gönüllülük esasıyla katılımıyla, 17 Ağustos 1999 depreminin 21. yıl dönümünde 2020 yılında Pamukkale Belediyesi personelleri arasından gönüllü olanların katılımı ile PAKUT kuruldu. Pamukkale Arama Kurtarma Timi (PAKUT), Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Ege Bölgesi'nde akredite alan tek belediye arama kurtarma ekibi oldu. PAKUT, ilçede ve çevre illerde yaşanan afetlerde katıldı ve asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş merkezli, ülkemizin 11 ilini etkileyen depremin ilk gününden itibaren Hatay'da arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi.

Pamuk eller üretiyor

Pınarkent Mahallesi'nde eski belediye binası tadilattan geçirilerek kadınlar için önemli bir merkez haline getirildi. Pamuk Eller Üretiyor Projesi kapsamında tarım ve ticaret alanında kendini geliştirmek isteyen kadınlara yönelik eğitim çalışmaları yapılarak, eğitimler sonunda Pamukkale Kadın Üretim Merkezi (PAKÜM) kuruldu. Ardından Pamuk Eller Üretiyor Kadın Kooperatifi hayata geçti. "Pamukçay" markasıyla üretime geçen kadınların ürettikleri ürünler Pamukkale Belediyesi'nin destekleriyle pazarlanıyor. Ayrıca merkezde, burada hizmet alan kadınların çocuklarına yönelik kreş de bulunuyor. Mini kültür merkezi olarak hizmet veren merkez mahalle konağı olarak da kullanılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çevre Haberleri