Ömer Özmen neyin diyetini ödedi?

Servet TÖZ

AK Parti’de Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Metal yorgunluğu’ benzetmesinin ardından illerde hareket başladı.  
İlk etapta 5 il başkanının görevden alınacağı ve ilçe kongrelerinin yeni il başkanları tarafından yürütüleceği kulislerde yayılmıştı.
Ve bu değişimin illerin çoğunu kapsayacağı ve kimi Büyükşehir’lerde de yapılacağı beklentisi vardı.
Beklenen oldu…

Aydın’da AK Parti’de değişim için yapılan spekülasyonlar İl Başkanı Ömer Özmen’in açıklamasıyla sona erdi…

Özmen, “Genel merkezimizle de yaptığımız istişareler neticesinde kongrede aday olmama kararını almış bulunuyorum” sözleriyle aday olmayacağını açıkladı. Belli ki Genel merkezin bir başkasıyla çalışma isteğini anlamıştı…

Ve Özmen doğrusunu yaptı…

AK Partili bir dostum Özmen’in “genç, dürüst, vefalı, fedakâr, azimli ve gayretli” bir siyasetçi olduğunu söyledi. Buna şüphe yok!

Ancak Özmen, bariz hatalar yaptı. İl başkanlığı görevini devraldığı Sadık Atay’ın listesini onay vermesi siyasi hatasının başlangıcı oldu. Buna Sadık Atay sonrası yönetim listesini hazırlarken danışma ve karar alma süreçlerini doğru yönetememesi izledi. Kendisinin geçmişte Has Parti il başkanlığı yapmış olması nedeniyle, o dönemden tanıdığı ve güvendiği isimleri partinin yürütme kurulunda görev vererek onları AK Parti’de etkili hale getirdi. Yönetim kurulunu “adam gibi” oluşturamadı. Özmen, işte bu hatalarının diyetini ödedi.

Aydın’ın merkez sağ yapıya sahip bir ildir. Aldığı oy yüzdesine bakacak olursak 1999 seçimlerinde bu oran yüzde 65 iken 2002 seçimlerinde yüzde 78, 2011 seçimlerinde yüzde 60, 2015 seçimlerinde yüzde 50 olarak sonuçlanmıştır.

Bu şu demektir:

Seçmenin mesajını iyi okuyamayan, hamaset ve lider şakşakçılığını “siyaset” zanneden AK Parti yöneticileri, merkez seçmeni ötekileştirerek oyunu CHP’ye kaptırmıştır.

Yani o zaman bir “kopma” olduğunu, hatta Meral Akşener’in ‘merkez’ iddiasıyla çıktığı yeni oluşumun partileşmesinden sonra kopmaların devam edeceğini kabul etmeniz gerekir.

Kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki; bu durumun ülke genelinde de farklı değildir. Türkiye’de 16 Nisan referandumunun ardından yeni bir süreç başladı. 2019 genel seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için yüzde 50’nin üzerinde oy almak gerekiyor.

Bunun için AK Parti teşkilatlarında yenilik, gençleşme ve değişim gerekmekteydi.
Yorulanlar, ayak sürüyenler…
Ve yeni bir kan değişimi…
Şimdi olmakta olan ve olacak olan da bu…

Dönelim Aydın’a…

Bu kentin geleceğini konuşmalıyız.

Esnaf kan ağlıyor…

İşsizlik had safhada…

Gençler geleceğinden ümitsiz…

Şimdi Aydın’ın diriliş zamanı…

Ev ev, fert fert bir şehir dirilişi…

AK Parti bunları başaracak mı, yenilik, gençleşme ve değişimden ne anlıyor bekleyip göreceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.