Mustafa Savaş, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını lanetledi

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısını lanetledi.

Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, TUSAŞ’ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine düzenlenen terör saldırısının ardından bir kınama mesajı yayınladı. Savaş, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Hain saldırıda şehadet mertebesine yükselen şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Aziz Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

TUSAŞ nedir?

TUSAŞ, Türkiye’nin en büyük savunma sanayi şirketlerinden biri.

1973 yılında yerli savunma sanayisinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kuruldu.

ABD ile birlikte F-16 uçağının üretimi ve entegrasyonunda rol aldı.

Günümüzde havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi gibi alanlarda Türkiye'nin teknoloji merkezlerinden biri haline geldi.

TUSAŞ’in yüzde 55’e yakın hissesi Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na, yüzde 45’e yakın hissesi de Savunma Sanayi Başkanlığı'na ait.

TUSAŞ, son dönemde çok sayıda helikopter, insansız hava aracı ve uçak geliştirdi.

İnsansız hava araçları ANKA ve Aksungur, taarruz helikopteri Atak, genel maksat helikopteri Gökbey, Hürkuş, Hürjet ve KAAN gibi uçaklar TUSAŞ'ta geliştirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri