KUTLU Parti kurucular kurulu arasında bir Aydınlı

Eski İYİ Parti Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "KUTLU Parti"nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına verdi. Kurucular kurulu arasında Aydın Sökeli siyasetçi Şule Tuntaş da yer aldı. Halaçoğlu’nun ilk mesajı, "Sağcılık, solculuk, merkez gibi Batı'nın empoze ettiği kavramların hiçbirisini benimsemiyoruz." oldu.

KUTLU Parti'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına veren Yusuf Halaçoğlu, bakanlık önünde yaptığı basın açıklamasında, eğitimden hukuk sistemine, tarımdan hayvancılığa, sağlıktan ekonomiye kadar göçmen meselelerini de ele alan konularda ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Partisinin sağ, sol, merkez gibi mefhumları bir kenara attığını, hiçbirini kabul etmediğini dile getiren Halaçoğlu, "Sağcılık, solculuk, merkez gibi Batı'nın empoze ettiği kavramların hiçbirisini benimsemiyoruz." dedi.

PARTİNİN ADININ VE LOGOSUNUN ANLAMI

Partilerinin adının kısaltma içermediğini, Türkçe bir kelime olan Kutlu'yu tercih ettiklerine dikkati çeken Halaçoğlu, logoya ilişkin de "Güneş simgesiyle güneş yeniden doğuyor, bütün karanlıklar sönecek. Nevruz gibi yeni bir güne başlıyoruz. Hayat ağacı, Türk kilim motifli bir hayat ağacı. Alltaki siyah baklava geçmiş, üstteki açık olan baklava da gelecektir." değerlendirmesinde bulundu.

KURUCULAR KURULU 84 KİŞİDEN OLUŞUYOR

Daha önce İYİ Parti'de yer alan Aydın Sökeli siyasetçi Şule Tuntaş da 84 kişiden oluşan KUTLU Parti kurucular kurulunda yer aldı. Tuntaş yaptığı açıklamada, “Ülkemin yetiştirdiği, dünyanın tanıdığı ve kimi ülkelerin ve kimilerinin korktuğu bilim insanı devlet adamı Sayın Prof.Dr Yusuf Halaçoğlu… Kurduğumuz partide bana da yer verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Güvenilir, doğru-dürüst ve samimi, içten ve mütevazı kişiliğiniz ile hepimizin gönlünü feth ettiniz. KUTLU Partimiz vatanımız ve milletimiz için kutlu olsun” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri