Etkinlik, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Fidan dikimine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve eşi Nilgün Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çevre gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Doğaya ve geleceğe umut bırakmanın önemine dikkat çekilen törende, katılımcılar kendi elleriyle fidan dikerek etkinliğe destek verdi. Kadın haklarına ve doğaya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik, duygu dolu anlara sahne oldu. Katılımcılar, hem katledilen kadınların anılarını yaşatmanın hem de Denizli’de yeşil alanların artırılmasına katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
“ZEYTİN BARIŞTIR, ZEYTİN SEVGİDİR”
Fidan dikim töreninde konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, dikilen zeytin fidanlarının, yaşamını kaybeden kadınların anısına büyüyeceğini belirtti. Zeytinin barış ve sevgiyi simgelediğini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, şunları söyledi:
“445 kadınımız geçen sene katledildi. Maalesef toplumumuzun böyle acı bir gerçeği var. Erkek egemen ve kadınların söz hakkının kısıtlandığı, her şeyin faturasının en kolay şekilde kadınlara kesildiği bir toplumda yaşıyoruz. Bu algıları ortadan kaldırmak ve buna son vermek için mücadelemiz sürecek. Kadınlarımızın yüzleri hep gülsün istiyoruz. Bugün burada toprakla zeytini buluşturduk. Biliyoruz ki zeytin barıştır, zeytin sevgidir.”
Etkinlik, dikilen fidanların can suyunun verilmesiyle sona erdi.