En Büyük İhanet

Servet TÖZ

Aydın’ın Bütünşehir olması ile birlikte Aydın İl Özel İdaresi tarihe karıştı. Tarihe karıştı ama “miras” tartışması devam edeceğe benziyor.

Yasa gereği İl Özel İdaresi’nin personeli ile birlikte görev ve sorumlulukları Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Aydın İl Özel İdaresi, vali Hüseyin Avni Coş zamanında Çiftlik jeotermal sahasını satın alarak sahip olmuştu.

Coş, rahmetli Recep Yazıcığolu’ndan sonra jeotermal konusunda en çok kafa yoran valiydi…Her iki vali de Jeotermal enerji kaynaklarının başta elektrik üretimi olmak üzere, ağırlıklı olarak ısıtma ve soğutmada, seracılıkta, termal turizm-tedavi alanlarında kullanılmakta olduğunu çok iyi biliyordu.

Ne olduysa Coş Adana valisi olduktan sonra oldu. Yerine gelen Vali Kerem Al döneminde Çiftlik sahasının özel sektöre satılacağı söylentileri ayyuka çıktı. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, kentin dinamiklerini harekete geçirdi. “Satma Sayın Valim satma” diyerek satılmaması için kamuoyu oluşturdu.

DEVİR İŞLEMİ TARTIŞILMIŞTI

Başkan Çerçioğlu’nun bu çıkışından sonra Aydın İl Özel İdaresi Çiftlik sahasını satma yerine, ortağı olduğu AYTER A.Ş.’ye devretmeyi tercih etti. O dönemde devir işlemi çok tartışıldı. Çerçioğlu, AYTER üzerinden “satışı kolaylaştırmak” için devir işleminin yapıldığı yorumunu yapıyor, sahanın belediyeye verilmek istenmediğinin altını çiziyordu…

Geçtiğimiz günlerde Ayter Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri A.Ş.’de üç yıl için seçilecek 5 yönetim kurulu üyeliği seçimi ile ilgili Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi başkanlığında toplantı düzenlendi. Aydın Büyükşehir Belediyesi AYTER’de hisse sahibi olmasına rağmen; ne yazık ki belediyenin temsilcisi, 5 kişilik yönetime alınmak istenmedi.

Durum belediyeyi temsilen toplantıya katılan ASKİ Genel Müdürü Cemalettin Küçükerol tarafından itiraz edildi. İtirazın neticesi henüz netlik kazanmadı. Belediye temsilcisi yönetime girdi mi, girmedi mi henüz belli olmadı ama burada önemli olan yönetimde kimlerin olması gerektiği değil; niyettir, zihniyettir. Niyet, Çiftlik jeotermal sahasını belediyeye vermemek, özel sektöre satmak düşüncesidir. Bu fikrin Vali Al zamanından bugüne sürdüğü anlaşılmaktadır.

Başkan Çerçioğlu’nun “Çiftlik sahasını satmak Aydın halkına yapılacak en büyük ihanettir” sözünün altına imzamı koyuyorum. Çünkü Aydınlının  ayağının altındaki zenginlikten yararlandırılmaması gayretlerini anlatacak bundan daha uygun bir söz bulamıyorum.

HATADAN DÖNMEK FAZİLETTİR

Demek ki yerel yönetim de merkezi hükümet de atanmışlarda kente zarar verebiliyor. Hatadan dönmek fazilet, hatada ısrar ise ihanettir. Sayın Vali, Aydın’ın milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, tüm seçilmiş ve atanmışlar, yerel ve genel idare yöneticileri, hepimiz kamunun yararının korunması için görev yaptığımızı lütfen unutmayalım…

Başımızı yastığa rahat koymak, çocuklarımızın ve toplumun geleceğini karartmamak, arkamızda güzel eserler bırakmak adına lütfen Çiftlik jeotermal sahasını sahip çıkalım…

Yok eğer sahip çıkılmamakta ısrar edilirse o zaman yıllar hizmet değil, kavgayla geçer…

Sonuçta kaybeden Aydın olur, Aydınlı olur.

Bu işin vebali var.

Kaybedersek bu vebal hepimizin olur.

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.