Datça’da Badem ve Zeytin üreticilerine eğitim

Muğla Büyükşehir Belediyesi Datça Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Yazı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzalanan protokol çerçevesinde, 2023 yılında verim sorunu yaşayan üreticilere badem ve zeytin üretimi ile ilgili...

Muğla Büyükşehir Belediyesi Datça Sındı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Yazı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzalanan protokol çerçevesinde, 2023 yılında verim sorunu yaşayan üreticilere badem ve zeytin üretimi ile ilgili eğitim verildi. 30 kooperatif ortağının katılım sağladığı eğitimde budama, bakım, ilaçlama gibi teknik eğitimler verildi.

Badem ve zeytin bizim için önemli

Zeytin ve Badem üretimi hakkında değerli bilgiler aldıklarını belirten badem üreticisi Nurgül Can "Zeytin ve bademcilik ile ilgili çok güzel ve değerli bilgiler aldık. Köyümüz için badem, zeytin çok önemli. Bunların bakımı da bir o kadar önemli. Ağaçların bakımı, budaması, gübrelemesi hakkında önemli bilgiler aldık. Tüm üreticilerimiz adına Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz" dedi. Datça Sındı Mahallesi Muhtarı Ramazan Bitezli "Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün'e böyle bir uygulamadan dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza her türlü bilgilendirme yapılıyor. Vatandaşlarımızla birlikte tüm sorunlarımızı çözüme kavuşturuyoruz" dedi.

Can Usul: Büyükşehir her zaman yanımızda oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesinin her zaman yanlarında olduğunu belirten Sındı Mahallesi Kalkınma Kooperatifi Başkanı Can Usul "Muğla Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile ortak kooperatif kurduk. Kooperatiflerimizi bir çatı altında topladık. Muğla Büyükşehir Belediyesi bize badem kırma ve temizleme makinası verdi. Kooperatif ortaklarımız bu makinalardan faydalanıyor. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyemiz bize zeytin alanı tahsis etti. Tahsis edilen zeytinlik alanların işlemesini biz yapıyoruz. Bizlere bu imkanları sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 yılında başlattığı proje kapsamında üreticilere hastalık-zararlı kontrolü ve mücadelesi, toprak, bitki ve su numunesi alımı, tarımda uygun mekanizasyon teknikleri, bölgelerde alternatif tarım ürünü denemeleri gibi çalışmaları hakkında bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri