"EN YÜKSEK ARTIŞ HAYVAN YEMİNDE"
Bülbül’ün paylaştığı verilere göre, tarımsal girdilerde aylık en yüksek artış %5,32 ile hayvan yeminde gerçekleşti. Yıllık bazda ise hayvan yemi %33,54, tarım ilaçları %22,44, gübre %13,48 oranında artış gösterdi. Bu rakamların Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmasına rağmen, çiftçinin yaşadığı zorlukların gizlenemediğini ifade etti.
"ÇİFTÇİ NASIL ÜRETECEK?"
Bülbül, paylaşımında şu soruları yöneltti:
Yem fiyatlarının artışı böyleyken hayvancılık nasıl sürdürülecek?
Tarım ilaçlarındaki fiyat artışıyla meyve ve sebzelere nasıl bakım yapılacak?
Çiftçiler için en önemli girdilerden biri olan gübre bu kadar pahalıyken ürünler nasıl yetiştirilecek?
"TARIMDA DIŞA BAĞIMLILIK BÜYÜYOR"
Tarımda dışa bağımlılığın sona ermesi gerektiğini vurgulayan Süleyman Bülbül, hükümetin üreticiyi desteklememekle ve çiftçiyi hor görmekle gıda enflasyonunu kontrol altına almayı imkansız hale getirdiğini söyledi. Bülbül, "AKP iktidarının beceriksiz tarım politikalarıyla üreten çiftçiyi bitirmek ve ülkeyi dışa bağımlı hale getirmek için var gücüyle çalıştığını" ifade etti.
"ÜRETİCİYE DESTEK ŞART"
Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için çiftçilere yeterli desteğin verilmesi gerektiğini söyleyen Bülbül, üretimin artmasının ve gıda enflasyonunun düşmesinin ancak bu şekilde mümkün olabileceğini belirtti. Çiftçilerin artan maliyetler altında ezildiğini dile getiren Milletvekili Bülbül, tarımsal üretimin ve hayvancılığın desteklenmemesi durumunda gıda güvenliğinin de büyük bir risk altında olduğunu kaydetti.