Çerçioğlu’na bir şey olmaz!

Servet TÖZ

Belediyeye ait fonlar, kamu yararı için harcanması beklenen bütçeler halka hizmet içindir, belediye başkanları kötü amaçla kullansın halkın parasını har vurup harman savursun diye değildir!

Ne yazık ki adı “yolsuzluk kraliçesine” çıkan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu halkın parasını kötü amaçla kullanmakta sakınca görmediği gibi, zamanını lay lay lomla geçirerek Aydın’a zarar vermeye devam ediyor.

Belediyeyi yağma sofrasına çeviren “yolsuzluk kraliçesi”nin yaptığı yolsuzluklar karşısında bize yazmak ve Tevfik Fikret’in “Han-ı Yağma” şiirindeki şu sözleri tekrarlamak düşüyor:

“Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!”

Bu satırları okurken “Özlem Çeçioğlu CHP’li, yolsuzluk yapsa iktidardaki AK Parti gereğini yapar” diyenlerin olduğunu biliyorum. Ki bunu yüzüme söyleyen okurlarım da var.

Şuraya bir iddia koyalım:

Çerçioğlu’nun yerinde bir AK Partili başkan otursaydı ve Çerçioğlu’nun yaptığı yolsuzluğun yarısını yapsaydı, şimdi kodesteydi. Bu bir.

İçine düştüğü durumdan kurtulmak adına Çerçioğlu’nun yapmayacağı şey, vermeyeceği taviz yoktur. Bu iki.

Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra Çerçioğlu’na neden dokunulmadığını herkesin anlayacağı bir şekilde tane tane anlatalım.

2018 yılıydı…

Telefonum çaldı.

Telefonun ucundaki isim AK Parti’de siyaset yapan önemli biriydi. Yazılmamak kaydıyla şunları söyledi:

“Servet bey yazılarını takip ediyorum. Çerçioğlu hakkında yazdıklarında eksik var fazla yok. Ama sana bir şey söyleyeyim, Çerçioğlu’na bir şey olmaz.”

Bu sözler karşısında dondum kaldım. Ne diyeceğimi bilemedim. Oysa ben "Devlet çarkı yavaş işler ama çark dönmeye başlayınca onun karşısında hiçbir güç duramaz" görüşündeydim.

Biraz durakladıktan sonra, “Çerçioğlu’na neden bir şey olmaz” sorusunu yöneltince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın da yöneticisi olduğu TÜRGEV’e milyonluk bağış yaptığını söyledi.

“Yazılmamak” kaydıyla yapılan bir görüşme olduğu için bu bilgi bende bir müddet saklı kaldı.

Daha sonra yazar Ergün Poyraz’ın TÜRGEV’e bağış konusunu sosyal medya hesabında paylaştığını gördüm. Artık “yazılmamak” şartı ortadan kalmıştı. Ben de “CHP’li belediyeden TÜRGEV’e milyonluk bağış!” başlığı ile konuyu manşete taşıdım.

Kaleme aldığım her köşe yazsı ve habere şikâyet için savcılığa koşan Çerçioğlu, TÜRGEV'e bağış konusunda sustu. Ne bu satırların yazarından ne de Ergün Poyraz hakkında şikâyette bulunmadı.

Ergün Poyraz, kitap hazırladığını ve TÜRGEV’e milyonlarca lira bağış yapan CHP’li başkanı ve her şeyi “İsa’nın Çocukları” adını verdiği kitapta açıklayacağını yazınca, Çerçioğlu ile Ergün Poyraz “can ciğer kuzu sarması” oldu.

Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti ile flörtü burada bitmedi.

2016 yılıydı…

CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu’yu ziyaret ettiği yönündeki bir haber gazetemizde yayınlanınca, dönemin AK Parti Aydın Milletvekili beni arayarak haber hakkında bilgi edinmek istedi. Ben de “Burhan Kuzu’ya sorun” dedim. Milletvekiliyle konuyla ilgili ikinci konuşmamızda “Çerçioğlu-Kuzu” görüşmesini doğrulayarak, Çerçioğlu'nun Kuzu'ya, zamanın CHP il başkanı Bayram İnci ile Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan hakkında serzenişte bulunduğunu söyledi.

CHP’li bir belediye başkanı, CHP il başkanı ile CHP’li bir belediye başkanını AK Partili bir milletvekiline şikâyet eder mi? Etmez. Ederse bunun anlamı “CHP ile olmuyor, AK Parti’ye geçeyim” mesajıdır. Konuyu o tarihte Aydın 24 yazarı Cevdet Şahinoğlu yazmıştı. (Lütfen okuyunuz “Özlem Çerçioğlu’nun Ankara Temasları”)

Özlem Çerçioğlu’nu AK Parti ile flörtü bitti mi? Bitmedi.

Yıl 2021…

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Çerçioğlu ailesine ait arsanın imar sorununu çözmek için kolları sıvadı. Konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a iletti. (Lütfen okuyunuz “AK Parti’nin ‘komisyoncu’ milletvekili”)

Yıl 2023…

AK Parti Milletvekili ve 22. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç Aydın’a gelerek, Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu ama mensubu olduğu partinin il başkanlığına ziyaret etme nezaketinde bulunmadı.

Örnekleri uzatmak mümkün…

AK Parti içinde koruyup kollayan bu kadar çok AKP’li varken, Özlem Çerçioğlu’na bir şey olur mu?

Telefonun ucundaki AK Partili haklı azizim, haklı…

AK Parti ile bu kadar flört eden Çerçioğlu’na bir şey olmaz!

Bunlar işin AK Parti tarafı. Bir de işin CHP tarafı var.

Yıl 2019…

CHP Efeler Belediye Başkan aday adayı Sumran Ünal, adaylık başvurusunu yapmak üzere CHP Genel Merkezinde, zamanın Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzüzel’in odasındadır. Adaylık dosyasını teslim eder. Adıgüzel dosyayı inceledikten sonra, Sumran Ünal’a dönerek, “adaylık için aradığımız özellikleri taşıyorsunuz” dedikten sonra “Efeler’in adayını Çerçioğlu belirler” mealinde cümle kurarak, “Özlem Çerçioğlu ile aranız nasıl?” sorusunu yöneltir. Sumran Ünal da “Anlaşılan Çerçioğlu’na çok güveniyorsunuz. Hakkında çok sayıda soruşturma dosyası ile açılmış davaları var. Birinden bile ceza alırsa bunu kamuoyuna izah edemeyiz. Partimiz zor duruma düşer” uyarısında bulunur.

CHP’li Onursal Adıgüzel de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ı kastederek şöyle cevap verir:

“Çerçioğlu’nun Emine Hanımla arası iyi, ona bir şey olmaz.”

Olmaz azizim, olmaz!

Şimdi Tevfik Fikret'in o meşhur sözünü tekrar edelim:

“Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!”

Selam ve saygıyla.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.