Çekmeköy Belediyesince İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle başlatılan Çekmeköy Bilişim ve Yaratıcılık Atölyeleri projesi (BİLYA) start verdi. Projenin tanıtım toplantısında konuşan ve gençlere hitap eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “İnşallah bu projeye katılan paydaşlarımızla birlikte sizlere daha güzel bir gelecek hazırlamaya vesile oluruz” dedi.
BİLYA projesi, İstanbul Kalkınma Ajansının desteğiyle Çekmeköy Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Projenin başlaması nedeniyle Adnan Menderes Gençlik ve Kültür Merkezinde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurettin Yiyit, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, projede emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra "Biz diyoruz ki işin ucunda eğitim varsa, genç varsa gelecek varsa, biz kendi işlerimizden taviz vereceksek onlardan verelim ama işin ucu gençlere, eğitime ve sizin geleceğinizle alakalıysa taviz vermeyelim, biz sizin yanınızda varız diyelim. Bunun için bu tür etkinlikleri, çalışmaları yapıyoruz” dedi.
Gençlerden Aziz Sancar gibi başarı beklediğini ifade eden Poyraz, Amerika’nın bir şirketinin sattığı telefonun ülkemizin bütçesine denk geldiğini hatırlatarak, “Hani ebatı küçük, fiyatı ileri teknoloji ile sadece kullanmak değil, bunu yapabilmektir marifet olan. Bunun yazılımlarını yapmak. O zaman ülkemiz o muasır medeniyetlerin üzerine çıkacak atılımları yapacaktır. İnşallah bu projeye katılan paydaşlarımızla birlikte sizlere daha güzel bir gelecek hazırlamaya vesile oluruz” şeklinde konuştu.
Başkan Poyraz, konuşmasının ardından projede emeği geçenlere plaket verdi. Çekmeköy’de 4 farklı noktada üçer aylık periyotlarla gerçekleşecek proje 12 ay sürecek. Bu süreçte sadece ilk yıl içerisinde 2 bin çocuğun hayatına dokunulması, 560 öğrencinin atölyelerden faydalandırılması planlanıyor. İlk uygulama döneminde 702 başvuru alınırken, 267 öğrenci ile robotik kodlama, biyotasarım atölyesi, uzay ve havacılık atölyesi, 3D tasarım atölyesi olmak üzere, 12 atölyede eğitimler başladı.