Turnuvaya katılma süreci, kulüp başkanı Serkan Tünel’in bisikletle gerçekleştirdiği Yunanistan turunda başladı. Bisiklet tutkunu olan Tünel, turu daha anlamlı hale getirmek için ülkedeki satranç kulüplerini ziyaret etmeye karar verdi. Bu ziyaretler sırasında tanıştığı satranç kulübü yetkilisi George Vlasiss, Aydın Zeybek Satranç Spor Kulübü’nü uluslararası iki önemli turnuvaya davet etti.
Davetin ardından turnuvaya katılan kulüp, 300’den fazla sporcunun yarıştığı organizasyonda güçlü rakiplere karşı mücadele ediyor. 3 Mart Pazartesi günü oynanacak son turun ardından ödül töreni gerçekleştirilecek.
Aydın Zeybek Satranç Spor Kulübü, geçtiğimiz yaz Midilli’de düzenlenen Kardeş Takımlar Kupası’nda namağlup üçüncü olmayı başarmıştı. Bu yıl ise dünyanın en önemli satranç organizasyonlarından biri olan Vardaris Open’da Türkiye’yi temsil ederek başarılarına bir yenisini eklemeyi hedefliyor.