“Sağlık sistemi Aydın’da çökmüş durumda”

“Sağlık sistemi Aydın’da çökmüş durumda”

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Aydın’da dolaşım sistemi hastalıklı kaynaklı ölümlere dikkat çekti. CHP’li Bülbül, “Sağlık sistemi Aydın’da çökmüş durumda” dedi.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Aydın’ın ölümlerin en çok dolaşım sistemi kaynaklı olduğunu söyledi.

CHP’li Bülbül, sağlık sistemine şu sözlerle tepki gösterdi:

“Memleketim Aydın’da dolaşım sistemi hastalıkları kaynaklı ölümlerde Türkiye’de birinci sırada. 2023’te 8 bin 937 ölümün 3 bin 467’sidolaşım sistemi hastalıklarından olmuştur. İnme, hipertansiyon, kalp yetmezliği, damar iltihabı gibi hastalıklara neden olan dolaşım sistemi kaynaklı bozukluklara karşı vatandaşımızın spor yapmaya, sağlıklı beslenmeye ihtiyacı var.

“SAĞLIĞA ULAŞIM HAYAL OLMUŞ”

“Ne yazık ki 2024 Türkiye’sinde Aydın ve ülke genelinde bunlar vatandaşlarımız için hayal olmuştur. Hastanelerimizde yoğun bakım üniteleri ve uzman sayısı yetersiz.18 hastanesi olan Aydın’da, hastane ve yoğun bakım yatak sayısı yetersiz. Vatandaşlarımız hala daha ci ddi rahatsızlıklarda çevre illere nakil olmak zorunda kalıyor. Nakil olmak bir çileye dönüşüyor. Sağlık sistemi Aydın’da çökmüş durumda. Sağlığa ulaşım hayal olmuş durumda.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.