PMYO Başvurusu 2023

PMYO Başvurusu 2023

2022 yılında PMYO başvurusu 25 Temmuz - 05 Ağustos 2022 tarihleri arasında polis akademisi resmi sayfası üzerinden e-devlet şifresi ile giriş yapılarak alınmıştı. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için ise öğrenci alımının detayları henüz netlik kazanmadı. PMYO başvuru şartları nelerdir? Nasıl başvuru yapılır? gibi soruların cevaplarını derledik.

2022 yılında PMYO başvurusu 25 Temmuz - 05 Ağustos 2022 tarihleri arasında polis akademisi resmi sayfası üzerinden e-devlet şifresi ile giriş yapılarak alınmıştı. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için ise öğrenci alımının detayları henüz netlik kazanmadı. PMYO başvuru şartları nelerdir? Nasıl başvuru yapılır? gibi soruların cevaplarını derledik.

PMYO Başvuru Şartları Nelerdir?

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak,

c) Sınavın yapılacağı yıl ÖSYM tarafından yapılan TYT puan türünde Polis Akademisi tarafından açıklanacak taban puanı almış olmak. (2022 yılında taban puan 250.000’ydi.)

Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için ise yine TYT puan türünde Polis Akademisi tarafından açıklanacak taban puanı almış olmak. (2022 yılında taban puan 200.000’dü.)

(NOT: Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

ç) Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim 2022) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla (01 Ocak 2022) 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1997 – 01 Ekim 2004 tarihleri arasında doğmuş olmak),

d) Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

e) Sağlık durumunun , Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşullara uygun olması,

f) Genel ahlak ve edebe aykırı suçlardan dolayı soruşturma veya kovuşturma geçirmemiş, hüküm giymemiş olmak,

g) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak

ğ) Geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasî partiye veya yan kuruluşlarına üye bulunmamak.

h) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmamış olmak, tedavi görmemiş olmak,

ı) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

i) Herhangi bir nedenle (Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç) polis eğitim kurumlarından atılmamış olmak,

j) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında olumsuz olmamak,

k) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya engeli bulunmamak.

PMYO Başvurusu Nasıl Yapılır?

-Polislik sınavı başvurusu için internet üzerinden başvuru yapacak olan adayların kendi T.C. kimlik numaraları ile sınav ücretini, belirlenen tarih aralığında, belirlenen banka aracılığı ile yatırmaları gerekmektedir.

-Adaylar başvuru ücretini yatırmadan PMYO sınavına başvuruda bulunamazlar.

-Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır.

-Sınav ücretini yatıran adaylar e-Devlet şifresi ile giriş yaparak ilgili alanların aday tarafından doldurulması gerekmektedir.

-Şehit veya Vazife Malulü olanların eş veya çocuğu kapsamında bulunan adaylar internet üzerinden müracaatı sırasında bilgisayar ekranında “Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş veya Çocukları Kontenjanından Başvuru Yapabilirsiniz” ibaresini göreceklerdir.

-Adayların sınav giriş belgeleri ile hangi tarihte ve nerede sınava katılacakları polis akademisi resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır. Ayrıca adaylara posta yoluyla tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir.

-PMYO adayları sınava girmeden önce ön sağlık kontrolünden geçirilir.

Değerlendirme Fiziksel Yeterlilik Sınavı ve Mülakat Sınavı olmak üzere iki aşamada gerçekleşir. İki aşamada da başarılı olanlar Polis Akademisine girmeye hak kazanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.