OYGEM’den “Sen de Kendi Oyununu Kodla” eğitimi
Oyun Girişimciliği ve Yazılım Merkezi'nde (OYGEM) 7-12 yaş grubu çocuklar için Scratch programlama dilini öğrenerek kendi oyunlarını geliştirebilecekleri eğitim programı başlıyor.
Oyun Girişimciliği ve Yazılım Merkezi'nde (OYGEM) 7-12 yaş grubu çocuklar için Scratch programlama dilini öğrenerek kendi oyunlarını geliştirebilecekleri eğitim programı başlıyor. "Sen de Kendi Oyununu Kodla" isimli, tamamen ücretsiz eğitimler, 14 Ekim-5 Kasım 2023 tarihleri arasında dört hafta sonu boyunca sürecek. İlk ders 14 Ekim günü başlarken eğitime, 7-12 yaş arasında, okuma yazma bilen, klavye ve mouse kullanabilen öğrenciler başvurabilecek.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, kenti inovasyon ve girişimcilik merkezine dönüştürme hedefi doğrultusunda önceki yıl başlatılan OYGEM, İZFAŞ Fuar Alanı'nda yer alan Kule İzmir'de, Türkiye oyun sektörüne geniş bir yelpazede katkı sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. OYGEM, bünyesindeki akademi ile de oyun ve yazılım sektöründe yer almak isteyenlere, çocuklardan gençlere her yaştan kişiye, birçok alanda ücretsiz eğitimler sunuyor. OYGEM, İZFAŞ ve Altıncı Kat iş birliğiyle "Sen de Kendi Oyununu Kodla" isimli, 7-12 yaş grubu çocuklar için Scratch programlama dilini öğrenerek kendi oyunlarını geliştirebilecekleri kodlama eğitimi başlıyor. Eğitimler, 14 Ekim 2023 günü başlayacak ve 4 program halinde hafta sonları gerçekleştirilecek.
Başvuru şartları bulunuyor
Eğitime 7-12 yaş arasında, okuma yazma bilen, klavye ve mouse kullanabilen öğrenciler başvurabilecek. "Sen de Kendi Oyununu Kodla"ya https://kuleizmir.com/sen-de-kodla adresindeki formu doldurarak başvuru yapılabilecek. Eğitimle çocukların, kodlamayı ve algoritma mantığını öğrenmeleri, sistematik ve analitik düşünce becerisi kazanmalarını sağlamaları hedefleniyor. Eğitim sonunda ise öğrencilerin, akranlarının oynayabileceği oyunlar yapmaları amaçlanıyor. Scratch programlama dili eğitimleri, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Safa Öztürk tarafından verilecek.
Scratch, ABD'de bulunan MIT'in geliştirdiği, çocukların kullanımına göre tasarlanmış ve basit bir arayüze sahip bir programlama dili. Geleneksel programlama dillerinin aksine kullanıcı, istediği fonksiyonları fareyle tıklayıp sürükleyerek animasyonlar, oyunlar yapabiliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.