Öğretmenlerin KPSS mülakat sonuçları ifşa oldu

Öğretmenlerin KPSS mülakat sonuçları ifşa oldu

Öğretmenlerin KPSS mülakat (sözlü sınav) sonuçlarının bir süreliğine erişime açıldığı ve yüzlerce öğretmenin sonuçları öğrendiği ileri sürüldü. İddiaya göre e-devlet üzerinden 20-25 dakika kadar sonuçlar erişime açıldı, bu arada öğrenebilen öğrendi, daha sonra sistem erişime kapatıldı. Sözlü sınav sonucunu öğrenen öğretmenlerin ekran görüntüsü alarak sonuçları sınava giren öğretmenlerin kurduğu telegram gruplarında paylaşıldığı iddia edildi.

20 bin sözleşmeli öğretmen KPSS mülakat sonuçlarının e-devlet üzerinden bir süreliğine "Öğretmen sözlü sınav sonucu" adı altında erişime açıldığı, sonra tekrar kapatıldığı iddia edildi. 20-25 dakika süresince sisteme giren öğretmenlerin mülakat puanlarını öğrendikleri öne sürüldü. Sistem üzerinden puanlarına ulaşan adaylardan bazıları ekran görüntüsü alarak sonuçları öğretmenlerin telegram gruplarında paylaştığı ifade edildi.

Sonuçların açıklandığına dair duyum üzerine binlerce öğretmen e-devlet üzerinden sisteme girerek mülakat sonucunu öğrenmeye çalıştı. Sisteme giremeyen öğretmenler büyük üzüntü ve stres yaşarken, yüzlerce öğretmenin sonuçları öğrendiği ve e-devlet üzerinden sistemin açık kaldığı sürede sonuçların kısmen ifşa olduğu öne sürüldü. İddiaya göre; sonuçların erişime kapatılmasından sonra sisteme giren öğrencilerin, ekranda "Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeniyle işleminiz tamamlanamadı" yazısını gördüler.

Telegram gruplarında paylaşılan ekran görüntülerinde, tercih yapmaya hak kazanan adayların sonuçlarında 1 Eylül 31 Aralık tarihleri arasında tercih yapmaları gerektiğinin belirtildiği görüldü. Bu görüntülerin gerçek olması varsayımıyla öğretmenlerin yıl sonuna kadar tercih yapacağı ve ara dönemde atamalarının yapılacağı tahmin ediliyor.

Bugün sonuçların açıklandığı iddiaları 1 yılı aşkın süredir; mülakat sürecinde oyalanan öğretmenlerin sinir harbi yaşamasına sebep oldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir süre önce yaptığı açıklamada, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçlarının açıklanması için, mülakatla ilgili Danıştay'a açılan davanın sonuçlanarak esastan karar çıkmasını beklediklerini ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.