“Notre Dame’ın Kamburu” müzikali ekim ayında Türkiye’yi dolaşacak

“Notre Dame’ın Kamburu” müzikali ekim ayında Türkiye’yi dolaşacak

Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatrosu’nun yapımını üstlendiği “Notre Dame’ ın Kamburu” müzikali, ekim ayı boyunca Türkiye’nin farklı şehirlerinde seyirci karşısına çıkacak. Çirkinliği yüzünden dışlanmış Quasimodo’nun çingene kızı Esmeralda 'ya duyduğu aşkın hikâyesini muhteşem bir görsel şov ile birleştiren müzikalin biletleri Türkiye’nin etkinlik biletleme platformu Biletinial’da satışa çıktı.

Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatrosu’nun yapımını üstlendiği “Notre Dame’ ın Kamburu” müzikali, ekim ayı boyunca Türkiye’nin farklı şehirlerinde seyirci karşısına çıkacak.Çirkinliği yüzünden dışlanmış Quasimodo’nun çingene kızı Esmeralda 'ya duyduğu aşkın hikâyesini muhteşem bir görsel şov ile birleştiren müzikalin biletleri Türkiye’nin etkinlik biletleme platformu Biletinial’da satışa çıktı.

Fransız ve dünya edebiyatının en ünlü yazarlarından biri olan Victor Hugo’nun “Notre Dame’ın Kamburu” kitabından esinlenilen müzikal, 2 Ekim’de Bursa BAOB Sahne’de, 7 Ekim’de Ankara MEB Şura Salonu’nda, 8 Ekim’de Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, 14 Ekim’de Kütahya HazerDinari Kültür Merkezi’nde, 15 Ekim’de Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde,16 Ekim’de Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, 17 Ekim’de Fethiye Kültür Merkezi’nde ve 31 Ekim’de ise İstanbul Trump Sahne’de perdelerini açacak.

“Notre Dame’ın Kamburu”, Fransa’da imparatorluk döneminin ihtilal sonrası karanlık günlerinden kesitler sunuyor. Muzikalde; Notre Dame Katedralinin ruhani ve dini lideri ClaudeFrollo’nun kilisenin önünde bulduğu, çirkin ve kambur olduğu için eksik anlamına gelen Quasimodo ismini verdiği ve büyüdüğünde kilisenin zangocu olan Quasimodo ile ClaudeFrollo’nun ve Kral'a bağlı komutan Phoebus'un semtte yaşayan Çingene Kızı Esmeralda’ya olan aşklarını, Zangoç ile Papaz’ın ruhlarında oluşan ikilemleri ve tepkileri romantik yaklaşımla ele alınıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.