Muğla'da eylül ve ekim ayında mutlaka görülmesi gereken 8 yer

Muğla'da eylül ve ekim ayında mutlaka görülmesi gereken 8 yer

Eylül ve Ekim aylarında Muğla'da gezilecek en güzel yerleri keşfedin. Tatilinizi doğa, deniz ve kültürel zenginliklerle dolu 8 farklı noktada unutulmaz hale getirin.

Yazın bunaltan sıcaklarının ardından en güzel mevsimin yaşandığı sonbaharda Muğla tatil severler için en güzel destinasyonlardan biri. Muğla ve ilçelerinde Eylül’de tatil planı yapanlar için en çok tercih edilen destinasyonlarını derlediğimiz bu yazımızda Muğla’nın farklı ilçelerinden gezilecek 8 harika yerin listesini bulacaksınız.

Muğla’da gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir yer. Bu nedenle Muğla haberlerini ve Muğla’da gezilecek yerleri en iyi şekilde sunan Muğla’nın internet haber sitesi olarak sizlere Muğla’da ekim ayında gezebileceğiniz yerlerin listesini hazırladık.

1. Bodrum

Muğla’da gezilecek yerler listesinin ilk sırasında Muğla haber olarak tabiî ki Bodrum’u ilk sıraya alıyoruz. Bodrum Eylül ayının en keyifli tatil bölgelerinden biridir. Yaz sıcaklarının yerini hafif serin meltemlere bıraktığı bu dönemde Bodrum, tarihi ve doğal güzellikleri ile misafirlerine eşsiz bir tatil sunuyor.

Bodrum’a gittiğinizde Bodrum Kalesi’ni mutlaka ziyaret edin. Bodrum Kalesi, hem geçmişin izlerini hem de harika bir manzarası ile sizi adeta büyüleyecek.

Eğer sizde bir Zeki Müren hayranı iseniz, Zeki Müren’in hayatına dair izler barındıran Sanat Müzesi’ni mutlaka görün.

Bodrum’un en eski yerleşimlerinden biri olan Pedasa Antik Kenti ise tarih severler için ideal bir yer. Bodrum Antik Tiyatro ise 13 bin kişilik kapasitesi ve manzarası ile gözünüzü kamaştıracak.

2. Kaunos Kral Mezarları / Dalyan

Muğla’nın Dalyan bölgesinde yer alan bu etkileyici manzaraya gördüğünüzde adeta büyüleneceksiniz. Dalyan Kanalı’ndan teknelerle geçerek ulaşılan Kaunos Kral Mezarları (Dalyan Kral Mezarları) MÖ 4. yüzyılda yapılmıştır. Akropol 152 metre yükseklikteki tepeye kurulmuş, surlar ise farklı dönemlere aittir. Tiyatro, Roma hamamı ve tapınak kalıntıları günümüzde görülebilmektedir. Eski liman olan Sülüklü Göl çevresinde stoa ve çeşme kalıntıları da bulunmaktadır.

3. Eski Datça

Muğla’nın Datça ilçesine bağlı bu eski mahalle, Eylül ayında dingin bir atmosferde gezilecek en güzel yerlerden biridir. Geleneksel taş evleri, dar sokakları ve huzurlu doğası ile Eski Datça, özellikle fotoğraf severlerin uğrak noktasıdır. Tarihi M.Ö. 11. yüzyıla kadar dayanan bu bölge, hem tarih hem de doğal güzelliklerle dolu bir keşif imkanı sunuyor.

4. Kelebekler Vadisi

Fethiye’de yer alan Kelebekler Vadisi, Eylül ayında doğa ile baş başa kalmak isteyenler için harika bir tercihtir. Doğal güzelliklerin yanı sıra, vadide 80’den fazla kelebek türüne rastlamak mümkündür. Doğa yürüyüşleri, kampçılık ve olta balıkçılığı gibi aktiviteler yapmak için oldukça uygun olan bu bölge, doğa severler için unutulmaz bir tatil deneyimi sunar.

5. Saklıkent Kanyonu

Muğla ve Antalya sınırında yer alan Saklıkent Kanyonu, doğal güzellikleri ile adeta büyüleyici bir manzara sunar. Eylül ayında ziyaret edilebilecek bu kanyon, özellikle yazın son demlerinde serinlemek ve doğada yürüyüş yapmak için idealdir. Yüzyıllar boyunca Eşen Çayı'nın kayaları aşındırmasıyla oluşan bu doğa harikası, trekking ve piknik yapmak için mükemmel bir destinasyondur.

6. Fethiye Kayaköy

Fethiye’nin tarihi mahallelerinden biri olan Kayaköy, geçmişteki yaşam izlerini günümüze kadar taşımıştır. 1923 mübadele döneminde terk edilen bu köy, tarihi yapısını büyük ölçüde korumuş. Terk edilmiş Rum evleri, kiliseler ve dar sokaklar arasında dolaşarak geçmişin izlerini sürmek ve etkileyici manzaralarla dolu bir yolculuğa çıkmak mümkün.

7. Kleopatra Plajı – Sedir Adası

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Kleopatra Plajı, altın renkli incecik kumları ile ünlüdür. Sedir Adası’nın en güzel noktalarından biri olan bu plaj, Eylül ayında denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için harika bir tercih olacaktır. Sahil şeridi boyunca yürüyüş yapabilir ve bölgenin muhteşem manzaralarını keşfedebilirsiniz.

8. Köyceğiz Gölü

Muğla’nın doğal harikalarından biri olan Köyceğiz Gölü, huzur dolu bir tatil arayanlar için Eylül ayında ziyaret edilebilecek en güzel yerlerden biridir. Gölde yüzme imkanı bulunmakla birlikte, çevresinde uzun doğa yürüyüşleri yapabilir, kamp ve piknik gibi aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.

Eylül ayında tatil planı yapanları yapıyorsanız sizler için Muğla haber olarak hazırladığımız bu liste unutulmaz bir tatil deneyimi sunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.