Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Sıfır Atık Projesi” yapılıyor

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Sıfır Atık Projesi” yapılıyor

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde atıkların çevre ve insan sağlığına olumsuz etkilerini önleyip, temiz bir şekilde toplanıp, ekonomiye kazanç sağlamak amacıyla yapılan ve pandemide ara verilen sıfır atık çalışmaları tekrar aktif...

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde atıkların çevre ve insan sağlığına olumsuz etkilerini önleyip, temiz bir şekilde toplanıp, ekonomiye kazanç sağlamak amacıyla yapılan ve pandemide ara verilen sıfır atık çalışmaları tekrar aktif hale getirildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan "Emine Erdoğan Hanımefendinin himayesinde yürütülen "Sıfır Atık Projesi" ile kurumumuzda atıkların üretilmesinden, tüketimi ve son atık aşamasında azaltılması, uygun şartlarda geri dönüştürülerek yeniden kullanımıyla ekonomiye kazandırılması hedeflenmiştir. Bu hedefle Atık Yönetim Birimi çalışanları tarafından sıfır atık ekibi oluşturuldu. Sistemin kurulması, saha uygulamalarının takip edilerek izlenmesi ve sistemin etkin bir şekilde yapılanması için gerekli takip planlamaları oluşturulan ekip tarafından yapıldı. Kurumumuz içerinde tüm alanlarda gerekli gözlemler yapılarak veriler kayıt altına alındı. Birim sorumluları ve çalışanlara alanlarda farkındalık eğitimleri gerçekleştirildi. Yemekhane hizmetlerinde yemek atıkları Büyük Şehir Belediyesi aracılığıyla hayvan barınaklarına gönderilmektedir. Yerinde atık ayrışımı yapılarak ekiplerce toplanan atıkların uygun saklama alanları sağlandığı genel atık depolarından teslimi sağlanmaktadır. Yapılan bu çalışma ile yatan hasta başına düşen tıbbi atık miktarında yüzde 40 iyileşme, birim bazlı atık miktarlarında ise yüzde 20 azalma sağlanmıştır. Tüm bu sistem içerisinde atık toplama ekibi eğitimleri verilip İş Sağlığı Güvenliği açısından kişisel koruyucu ekipman kullanımı ile gerekli önlemler alınmıştır. Geri dönüşüm ve sıfır atık projesiyle israfın önlenerek, kaynakların daha verimli kullanılması, atığın gerçekleşmesi ve kaynağında ayrıştırılarak toplanmasıyla geri dönüşümünün sağlanması için ara verdiğimiz çalışmalarımız tekrardan aktif hale getirildi. Gelecek nesillerimize daha sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle Sıfır Atık projesi çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan, Destek Kalite Hizmetleri ve Atık Birimi ekibiyle birlikte ana depoları ve uygulamanın yapıldığı yoğun bakım alanlarını yerinde inceledi. Başhekim Togan, tüm ekibe yapmış oldukları ayrıştırma ve geri dönüşüm destekleri için teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.