Kutlu Parti’nin Genel Başkanı Yusuf Halaçoğlu oldu

Kutlu Parti’nin Genel Başkanı Yusuf Halaçoğlu oldu

Yusuf Halaçoğlu, Kutlu Parti'nin Genel Başkanlığına seçildi. “Sağcı değiliz, solcu değiliz ama ortacı veya merkezci de değiliz. Hatta merkez sağcı ve merkez solcu da değiliz” diyen Halaçoğlu, Aydınlı şehir plancısı Şule Tuntaş’ı genel başkan yardımcılığı görevine getirdi.

Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kutlu Parti Kurucular Kurulu, parti genel başkanı ve yetkili organlarını seçmek üzere dün Ankara'da toplandı.

Basına kapalı yapılan toplantıda, Yusuf Halaçoğlu oy birliğiyle Kutlu Parti Genel Başkanlığına seçildi. Seçim sonrası bir konuşma yapan Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sağcı değiliz, solcu değiliz ama ortacı veya merkezci de değiliz. Hatta merkez sağcı ve merkez solcu da değiliz. Bunlar Batı'nın bize empoze ettiği yapay sınıflandırmalardır. Sahada karşılığı yoktur. Biz doğrudan doğruya vatanseveriz. Bize 'Türkçü veya milliyetçi değil misiniz?' diye soruyorlar. Onlara 'Vatanseverlik hepsini kapsar. Atatürk ne sağçı ne de solcu idi. Görevini hakkıyla yapan bir vatansaverdi. Bize göre en iyi milliyetçi, topluma karşı görevini en iyi yapan kişidir. Bu konuda bir zihniyet devrimi gerçekleştirmeyi planlıyor ve hedefliyoruz.'

KUTLU Parti Genel Başkanı Yusuf Halaçoğlu daha sonra Başkanlık Divanında birlikte çalışacağı yardımcılarını tanıttı. Buna göre genel başkan yardımcıları şu isimlerden oluştu:

İrfan Çep, Genel Sekreter

Ahmet Erdemli, Siyasi İşler ve Parlemento İşler Başkanı

Baybora Cihan Kahveci, Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanı

Ümit Yalım Güvenlik Politikaları ve Dış İlişkiler Başkanı

Tulga Keskin Teşkilat Başkanı

Fatma Melike Karaarslan Seçim ve Hukuk İşler Başkanı

Nazan Öçalır Medya İletişim ve Tanıtım Başkanı

Hasan Yaman Sağlık ve Güvenlik Politikaları Başkanı

Hasan Ali Erdem, Eğitim, Ar-Ge, Ölçme ve Değerlendirme Başkanı

Şule Tuntaş, Çevre Şehircilik ve Yerel Yönetimler Başkanı

Hüseyin Avcı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı

Yusuf Halaçoğlu, Kutlu Partinin kuruluş dilekçesini 13 Haziran'da İçişleri Bakanlığına vermiş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da kuruluş işlemleri 28 Haziran'da tamamlanan partiyi "faaliyette olan siyasi partiler" arasına eklemişti.

34ef942e-e99a-41b1-b2af-bfdacf07b490.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum