Kuşadası’nda Filistin için yürüyüş düzenlendi
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen yürüyüşte, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilerek İsrail protesto edildi.
Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Kuşadası Marina önünden başladı. Filistin bayrakları ve “Gazze Yalnız Değil”, “Özgür Filistin” yazılı pankartlarla yürüyüşe katılan vatandaşlar, sık sık İsrail aleyhine sloganlar attı. Bazı vatandaşlar da yürüyüş yapan gruba alkışlarla destek verdi.
Yürüyüş, el heykeli önünde yapılan basın açıklamasıyla sona erdi. Kuşadası Filistin Platformu adına açıklama yapan Hüseyin Kara, Gazze’de aylardır süren saldırılarda binlerce sivilin hayatını kaybettiğini, çocukların, kadınların ve yaşlıların hedef alındığını belirtti. Kara, “Gazze’de yaşananlar bir savaş değil, açık bir insanlık suçudur. Filistin halkı temel insan haklarından mahrum bırakılmakta, dünya kamuoyu ise bu zulme sessiz kalmaktadır. Buradan bir kez daha çağrımızı yineliyoruz: Gazze yalnız değildir, Filistin halkı yalnız değildir. Tüm dünya halklarını adaletin ve insan onurunun yanında durmaya davet ediyoruz” dedi.
Basın açıklamasının ardından saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.